Μπάγερν: Μια μηχανή τερμάτων με… νικητή τερματοφύλακα

Η Μπάγερν αύξησε και πάλι τη διαφορά της από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, μοιάζει απίθανο να κινδυνεύσει με απώλεια του τίτλου και μέσα από τα εντυπωσιακά επιθετικά της ρεκόρ προσπαθεί να βελτιώνεται ανασταλτικά προκειμένου να κατακτήσει και την κορυφή της Ευρώπης.

Οι Βαυαροί εντυπωσιάζουν με τις επιθετικές επιδόσεις τους κατέχοντας μια ιδιαίτερη πρωτιά στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι η μοναδική ομάδα με αριθμό προσδοκώμενων τερμάτων (expected Goals) 3 ανά παιχνίδι στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία

και Ιταλία).

Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν προκύπτει μόνο από το σύνολο των τελικών προσπαθειών αλλά και από τα επιμέρους στοιχεία σύμφωνα με τα οποία καθορίζεται η πιθανότητα επίτευξης ενός γκολ (γωνία εκτέλεσης, απόσταση, με ή χωρίς αμυντικό κλπ).

Η Μπάγερν λειτουργεί τόσο αρμονικά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού που ο μέσος όρος τελικών προσπαθειών της ανά παιχνίδι εφέτος είναι 20.3. Επίσης ο υψηλότερος στα κορυφαία πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου.

Συνολικά μέχρι τώρα έχει σημειώσει 81 τέρματα διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ενώ ταυτόχρονα έχει δεχθεί και τα λιγότερα (28) στη Μπουντεσλίγκα.

Διαθέτει 13 διαφορετικούς σκόρερ στη σεζόν, με κορυφαίο όλων τον πρώτο και με διαφορά στο πρωτάθλημα (και όχι μόνο εφέτος) Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έχει φτάσει τα 31 τέρματα. Τον ακολουθούν ο Γκνάμπρι με 10 και οι Μίλερ με 7 (και 16 ασίστ) και Σανέ επίσης με 7 τέρματα (και 7 τελικές πάσες).

Τις επιτυχίες της ομάδας του Μονάχου τα τελευταία χρόνια υπογράφει με την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια της ο Μάνουελ Νόιερ. Ο Σπουδαίος διεθνής τερματοφύλακας έφτασε απέναντι στην Ουνιόν τα 460 παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα καταρρίπτοντας ένα ακόμη σημαντικό ρεκόρ. Μετράει τις πλέον 311 νίκες στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του σπουδαίου Όλιβερ Καν, πρώην γκολκίπερ και νυν μέλος της διοικητικής ομάδας των μόνιμων πρωταθλητών Γερμανίας τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα