Μπάγερν – Γκλάντμπαχ 1-2: Την σόκαρε ξανά

Η Γκλάντμπαχ μετά το κύπελλο (5-0) νίκησε και στο πρωτάθλημα τη Μπάγερν υποχρεώνοντας τους Βαυαρούς μόλις στην τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα, δεύτερη μέσα στο Μόναχο. Με αρκετές απουσίες και πάγκο με πιτσιρίκια παρατάχτηκαν οι Βαυαροί αφού για διαφορετικούς λόγους (covid – τραυματισμοί, Κόπα Άφρικα) απουσίαζαν οι Νόιερ, Σανέ, Ουπαμεκανό, Τολισό, Τσούπο – Μοτίνγκ, Λούκας Ερνάντεζ, Γκορέτσκα, Στάνισιτς, Ρίτσαρντς και Ντέιβις, πληγωμένη και Γκλάντμπαχ ταξίδεψε στο Μόναχο χωρίς τους Σκάλι, Ζακαριά, Μπενσεμπαϊνί, Χόφμαν, Μπέγερ και Ντουκουρέ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι γηπεδούχοι

μπήκαν δυνατά και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό και έφτασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα (1-0, 18ο λεπτό) μετά από την 14η ασίστ του Τόμας Μίλερ. Η Γκλάντμπαχ αντέδρασε και κατάφερε να πετύχει την ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά, ο Γερμανός μέσος, Φλόριαν Νόιχαουζ, ισοφάρισε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή (1-1, 27ο λεπτό) και ο Αυστριακός, Στέφαν Λάινερ, μετά την ασίστ του Νετς διαμόρφωσε το 1-2 στο 31ο λεπτό.

Ανέβηκε η Γκλάντμπαχ και είχε κλασική ευκαιρία με τον Εμπολό να γράψει το 1-3, απάντησε η Μπάγερν με το δοκάρι του Λεβαντόφσκι και το πλασέ του Μίλερ με διπλή χαμένη ευκαιρία στο φιλάνε του ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε (1-2).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζόμερ που κάνει εξαιρετική σεζόν σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μουσιάλα στην καλύτερη στιγμή της Μπάγερν στο 56ο λεπτό. Η Μπάγερν μπήκε στα “κόκκινα” για την ισοφάριση κλείνοντας στα καρέ της την Γκλάντμπαχ, δεύτερο δοκάρι για τον Λεβαντόφσκι και 9η τελική σε 15 λεπτά. Ο Νάγκελσμαν επιστρατεύεται 17χρονα παιδιά (Βάνερ – Κοπάντο από τον πάγκο για ανατροπή νέα ευκαιρία στο 78ο λεπτό με την προσπάθεια του Λεβαντόφσκι να σταματά στον Ζόμερ, κοντά στο γκολ και η Γκλάντμπαχ με τον Πλεά στο 84ο λεπτό για να το κλειδώσει. Το 1-2 παρέμεινε και η Γκλάντμπαχ μετά το κύπελλο που απέκλεισε τη Μπάγερν απέδρασε με το διπλό πετυχαίνοντας νίκη μετά από τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

Την ερχόμενη αγωνιστική δοκιμάζεται εκτός έδρας με την Κολωνία (Novasports 15/1, 16.30), ενώ η Γκλάντμπαχ υποδέχεται στο Μπορούσια Παρκ τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (Novasports 15/1, 19.30).

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Ζούλε, Παβάρ, Κίμιχ, Μουσιάλα, Μαρκ Ρόκα (75′ Βάνερ), Τίλμαν (75′ Κοπάντο), Γκάμπρι, Ζάμπιτζερ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Γκλάντμπαχ (Άντι Χούτερ): Ζόμερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Γιάντσκε (67′ Μπάιερ), Λάινερ (78′ Χέρμαν), Νετζ, Κονέ, Νόιχαουζ (67′ Πλεά), Κράμερ (78′ Μπένες), Στιντλ (90′ Τουράμ), Εμπολό

Keywords
Τυχαία Θέματα