Αζάρ για MVP

Νεϊμάρ, Μέσι και Ρονάλντο ήταν τα πιο "hot" ονόματα του φετινού Μουντιάλ. Οι τρεις τους πλέον θα παρακολουθήσουν από κάποιο resort διακοπών τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκείνος που συνεχίζει και μαζί με την υπόλοιπη παρέα του εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει είναι ο Εντέν Αζάρ.

Ο βραχύσωμος (1,73 εκ.) μεσοεπιθετικός του Βελγίου βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία (27 ετών) και έχει πλέον την ωριμότητα από πολύ μεγάλους αγώνες ώστε να οδηγεί την ομάδα του στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας της.

Είτε το εξετάσει κανείς από στατιστική απεικόνιση,
είτε από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται με ή χωρίς τη μπάλα, ο Αζάρ κατά την προσωπική μου άποψη είναι ο κορυφαίος του φετινού Μουντιάλ.

Με δύο γκολ και δύο ασίστ έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο να φτάσουν οι "κόκκινοι διάβολοι" στα ημιτελικά της διοργάνωσης οι οποίοι μπροστά τους έχουν έναν ακόμα πρόωρο τελικό μετά από αυτόν με τη Βραζιλία. Στο ματς με την "σελεσάο" ο Αζάρ έκανε ρεκόρ σε πετυχημένες τρίπλες με 10/10 και ποσοστό 100% στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό ναι μεν είναι ένα στατιστικό, αλλά δείχνει και κάτι άλλο. Ότι δε χάνει τη μπάλα με τίποτα. Το χαμηλό κέντρο βάρους του του βοηθά να αντεπεξέρχεται ακόμα και σε συνθήκες ένας εναντίον ενός με πολύ δυνατότερους αντιπάλους.

Η ταχύτητα του, το "κλειστό" κοντρόλ της μπάλας, η δημιουργικότητά του σε συνδυασμό με την τρίπλα του και την έφεση στην αλλαγή κατεύθυνσης είναι καθοριστικές στο να διασπάται και η πιο καλά οργανωμένη άμυνα συμμετέχοντας όσο κανείς στην προώθηση του παιχνιδιού Βελγίου και στις εξαιρετικές μεταβάσεις του.

Όλα αυτά ενταγμένα στην τακτική του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μας παρουσιάζουν τον καλύτερο παίκτη του φετινού Μουντιάλ. Στο 3-4-3 ο Αζάρ ξεκινά να αμύνεται στο αριστερό άκρο της επιθετικής γραμμής, μένει κοντά στους συμπαίκτες του και στα ζευγάρια του συστήματός του, αλλά με τη μπάλα στα πόδια της ομάδας του, εκείνος έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων για να παρουσιάσει όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

Και στο Μουντιάλ το κάνει έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο τα λάθη του. Το συμπέρασμα είναι ότι δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του MVP του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι άλλοι υποψήφιοι είναι με αυτή τη σειρά Εμπαπέ, Ντε Μπρόινε, Γκριεζμάν, Κέιν, Μόντριτς, Λουκάκου.
Keywords
Τυχαία Θέματα