Άξιζε περισσότερα ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος πήγε στην Τούμπα να παίξει τον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ χωρίς πέντε βασικούς στο αρχικό σχήμα. Οι δανεικοί Ουάρντα, Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, ο Γιαννιώτης καθώς στο κύπελλο παίζει ο Μίρκοβιτς αλλά και ο Ούμπιντες που δεν ήταν στο αρχικό σχήμα.

Κι όμως ο Ατρόμητος βάσει υλικού και τηρουμένων των αναλογιών έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο για μια ακόμη φορά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ.
Το αποτέλεσμα του αγώνα τον αδικεί και μειώνει τις πιθανότητες του για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αυτό έμελλε να το κρίνουν ένα λάθος του πρώτου βοηθού και ένα του Παύλου Κυριακίδη που πριν προλάβει να μπει στο κλίμα του αγώνα υπέπεσε σε ένα λάθος το οποίο το πλήρωσε η ομάδα του. Στη μεγάλη εικόνα πάντως, στην καθαρά ποδοσφαιρική, ο Ατρόμητος για ένα ακόμα ματς απέδειξε πως είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Παίζοντας με εκπληκτική προσήλωση στην στρατηγική του Κάναντι, ο Ατρόμητος είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το ματς εκεί που το ήθελε και αν ήταν πιο συγκεντρωμένος και στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα με δύο γκολ που θα του έδιναν πολλές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Συνεχείς μεταβάσεις για σεμινάρια, με τον Μάντσον να διατηρείται σε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και με τον Βασιλακάκη να τα κάνει όλα εκτός από το να σκοράρει. Η μεσαία γραμμή του Ατρόμητου (η δεύτερη ζώνη άμυνας) ενέτεινε την πίεση όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ περνούσαν την μεσαία γραμμή και ουκ ολίγες φορές δημιούργησαν συνθήκες αντεπίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ φυσικά που έχει μεγάλη ποιότητα όταν έφτανε κοντά στην περιοχή ήταν πάντα επικίνδυνος και ιδιαίτερα από τα άκρα βρήκε (δημιούργησε αν θέλετε) αρκετές φορές κενούς διαδρόμους και κατ’ επέκταση προβλήματα στην κυανόλευκη άμυνα. Το κέρδος για τους παίκτες του Κάναντι είναι πως από ένα ακόμα ματς με μια από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες βγαίνουν από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά.
Keywords
Τυχαία Θέματα