Δε θα κάνει και ...πάρτι

"Ύπουλο" αποτέλεσμα το 0-0 σε διπλούς αγώνες με διακύβευμα την πρόκριση. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έχει διπλή ανάγνωση. Στην προκειμένη περίπτωση από τη μία η ΑΕΚ έφυγε αήττητη από την έδρα του Ολυμπιακού και πλέον θα διεκδικήσει το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά μπροστά στον κόσμο της. Με ό, τι αυτό συνεπάγεται απ' το ψυχολογικό πλεονέκτημα που δίνει πάντα η έδρα.
Από την άλλη οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξουν στο ΟΑΚΑ για δύο αποτελέσματα, αφού με εξαίρεση τη "λευκή" ισοπαλία η οποία θα οδηγήσει στην παράταση, όλες οι υπόλοιπες ισοπαλίες τους ευνοούν.

Άρα εννοείται ότι με το 0-0 μέσα στο Φάληρο η ΑΕΚ δεν πρόκειται να κάνει και ...πάρτι. Αντίθετα πρέπει να διατηρήσει συγκρατημένη αισιοδοξία και να πατήσει πάνω στην εξαιρετική εικόνα που έχει στα ντέρμπι μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο. Έτσι μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Στο "Γ. Καραϊσκάκης" πάντως η αληθεια είναι ότι, με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο, η Ένωση προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Να "σπάσει" τον ρυθμό των γηπεδούχων και να προσπαθήσει να βγει στην κόντρα. Ελάχιστες φορές το κατάφερε κι αυτό αποδεικνύεται απ' το γεγονός ότι καλύτεροι παίκτες της ήταν ο Μπάρκας, οι Τσιγκρίνσκι - Λαμπρόπουλος - Μπακάκης στην άμυνα και ο Γαλανόπουλος στη μεσαία γραμμή.

Το πιο σημαντικό πάντως για την ΑΕΚ απ' το παιχνίδι στο Φάληρο δεν είναι τόσο η ισοπαλία και το όποιο προβάδισμα έχει πλέον η Ένωση. Το πιο σημαντικό ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων που ακολουθεί είναι ότι για δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση στην έδρα του Ολυμπιακού δεν ηττήθηκε. Δεν είναι και λίγο, όταν όλοι γνωρίζουν τι συνέβαινε στο παρελθόν. Επίσης είναι σημαντικό για την ΑΕΚ το γεγονός ότι κατάφερε να επαναφέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια, μετά τη γκέλα στη Λάρισα. Ο αγωνιστικός γολγοθάς άλλωστε συνεχίζεται και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηρισθεί στην προσπάθεια (και) για επιστροφή στην κορυφή.
Keywords
Τυχαία Θέματα