Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1: “Κιτρίνισε” η κορυφή (vids)

Νικηφόρα πέρασε η ΑΕΚ από το Περιστέρι και πάτησε εκ΄ νέου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η νίκη της Ένωσης ήταν περισσότερο εύκολη απ΄ ότι δείχνει το τελικό 1-0, καθώς από την αρχή μέχρι το τέλος η ομάδα του Αλμέιδα είχε τον απόλυτο έλεγχο, ενώ στάθηκε άτυχη σε δύο περιπτώσεις καθώς στις προσπάθειες των Σιντιμπέ και Τσούμπερ η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Γιαννιώτη και απομακρύνθηκε. Ο Ατρόμητος έψαξε να αιφνιδιάσει με αντεπιθέσεις, είχε κάποιες

καλές στιγμές ειδικά στο β΄ ημίχρονο, αλλά απέναντι του βρλήκε μια ολοκληρωμένη, απόλυτα συγκροτημένη ομάδα, έτοιμη να δεικδικήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Ατρόμητος

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις οι επιλογές του Κρις Κόλμαν για την ενδεκάδα των γηπεδούχων. Στο βασικό σχήμα βρέθηκαν οι Αγκιμπού Καμαρά και Κιάρτανσον, ενώ στον πάγκο έμειναν Έρλινγκμαρκ και Τζαβίδας. Ο Ατρόμητος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γιαννιώτη στη θέση του τερματοφύλακα, τους Κεσχρίντα, Χατζηισαϊα, Στρούγγη, Ντε Μποκ στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά), τους Εντερ, Αγκιμπού Καμαρά, Κουέν στον άξονα, τους Ροτάριου, Ρομπάιγ στα άκρα και τον Κιάρτασον στο «9».

ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα (4-1-3-2) εμπιστεύτηκε τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της άμυνας τους Χατζισαφί (αριστερά) και Σιντιμπέ (δεξιά), ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Μουκουντί – Βίντα.
Μπροστά από την τετράδα της άμυνας αγωνίστηκε ο Σιμάνσκι, με τον Ελίασον στα δεξιά του, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και πίσω από τους προωθημένους Τσούμπερ – Αραούχο, επιλέχθηκε ο Γιόνσον.

Το πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του κέντρου από το πρώτο λεπτό, οι «κίτρινοι» όμως ήταν φλύαροι στις επιθέσεις τους και σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, η μπάλα έφτανε δύσκολα στα καρέ του Γιαννιώτη. Η ομάδα του Αλμέιδα πήρε βοήθειες από τους Χατζησαφί, Σιντιμπέ και Ελίασον από τα άκρα, ενώ στα χαφ έκαναν καταπληκτική δουλειά οι Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι κοιτούσαν κυρίως τα μετόπσιθεν, έκλεισαν τους διαδρόμους προς τα καρέ του Γιαννιώτη και μέχρι ένα σημείο τα κατάφεραν.

Όχι όμως για πολύ…

Στο 21΄ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Αλμέιδα, όταν από την εκτέλεση φάουλ τους Σιντιμπέ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Στο 31΄ οι κόποι των φιλοξενούμενων επιβραβεύτηκαν, όταν ο Τσούμπερ με κοντινό σουτ (μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον) θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννιώτη (0-1).

Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στους παίκτες της ΑΕΚ που εκείνο το σημείο και μετά, πήραν τον απόλυτο έλεγχο φτάνοντας αρκετές φορές στα αντίπαλα καρέ.

Στο 43΄ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ακόμη δοκάρι (το δεύτερο στον αγώνα) αυτή τη φορά από την προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στην επανάληψη με την ΑΕΚ να εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο και να χάνει την πρώτη καλή στιγμή στο 49΄, όταν από την κεφαλιά του Αραούχο η μπάλα κατέληξε άουτ, πολύ κοντά από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ο Κόλμαν προσπάθησε να “ξυπνήσει” την ομάδα του, όταν στο 65΄έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Κλωναρίδη, Τζαβίδα και Τζοβάρα (αντί των Ρομπάιγ, Ροτάριου και Κιάταρνσον). Πράγματι οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις αλλά η σωστή ανατασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, σταματατούσε κάθε διάθεση για τη δημιουργία αντεπιθέσεων.

Πάντως στο 66΄ με τον Τζαβίδα και στο 80΄ με τον Φριτζόνσον – αρχικά – και τον Κλωναρίδη στη συνέχεια, ο Ατρόμητος δημιούργησε τις δύο πιο σημαντικές του στιγμές στον αγώνα οι οποίοες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Στο 89΄ οι γηπεδούχοι πλησίασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Τζαβίδα που πήρε την μπάλα από τον Κλωναρίδη, αλλά στο σουτ που επιχείρησε ο πρώτος, είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η πίεση που άσκησε ο Ατρόμητος ήταν σποραδική, χωρίς συνέχεια και μόνο σε κάποιες αντεπιθέσεις έψαξε να αιφνιδιάσει. Μακράν καλύτερη η ομάδα της ΑΕΚ είχε σωστές αντιδράσεις με άριστες αλληλολακαλύψεις στις τρεις γραμμές.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης (86΄Μαυρομάτης) Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Κούεν (76΄ Φρίτζονσον), Ροτάριου (65΄ Κλωναρίδης), Αγκιμπού, Κιάρτανσον (65΄ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65΄ Τζοβάρας)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (76΄ Π. Φερνάντες), Γιόνσον (76΄ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (85΄ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ (76΄ Μάνταλος), Αραούχο

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Βοηθοί: Β. Νικολακάκης, Ι. Καραγκιζόπουλος
4ος: Κωνσταντίνος Κατοίκος
VAR: Γιάννης Παπαδόπουλος
AVAR: Τρ. Πετρόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα