Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στη διαδήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη- Βροχή από μολότοφ και δακρυγόνα [εικόνες – βίντεο]

Επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας για την τραγωδία στα Τέμπη. Ολα ξεκίνησαν στο τέλος της πορείας, όταν ομάδες αναρχικών, στην Ερμού, στη Μητροπόλεως και στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ, με τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση

χημικών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη ήταν μεγαλειώδης. “Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ”, ήταν το σύνθημα που φώναξε το πλήθος που κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Χιλιάδες πολίτες έχουν κατέβει στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή του στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων.

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες, που διαδήλωσαν ειρηνικά.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τη λήξη της πορείας στο Σύνταγμα, με ομάδα ατόμων να πετούν αντικείμενα και μολότοφ κατά της Αστυνομίας, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Μέχρι τις 15:30 όλα ήταν ήσυχα με τον κόσμο να αποχωρεί σταδιακά από το Σύνταγμα. Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από το μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, όπου οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγνώστους προς την Πανεπιστήμιου.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, με την ένταση να μεταφέρεται προς την πλατεία Ομονοίας.

Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν και στην οδό Σταδίου όπου οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σχεδόν 50.000 άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για τα αδικοχαμένα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαίτησαν να υπάρξει μέριμνα για την ασφάλεια των επιβατών στα ΜΜΜ.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

LIVE: Protests in Greece over deadly train crash https://t.co/daK3NkdU21

Reuters (@Reuters) March 8, 2023

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα