Ασταμάτητο το "πράσινο τρένο"! (video)

Με γκολ του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη στο 72', ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Πανιώνιου στο Ολυμπιακό Στάδιο, πέτυχε την έκτη εφετινή του νίκη στο πρωτάθλημα και διατηρήθηκε σε τροχιά τίτλου!

Καλύτεροι οι Πράσινοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στη "μαχητική" ομάδα της Νέας Σμύρνης, νέα
αποθέωση στο φινάλε του ματς από τον κόσμο για τον Δώνη και τους "μπέμπηδες" του.

Σοβαρός και πειθαρχημένος, ο Παναθηναϊκός είχε την απαραίτητη υπομονή στο παιχνίδι του και κατάφερε να βρει ...απάντηση στον αμυντικό "γρίφο" που έβαλε ο Ανιγκό στο Τριφύλλι. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε καλή αμυντική παρουσία και εμφανίστηκε αρκετά επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε σωστό πλάνο στο παιχνίδι του, διαχειρίστηκε καλά το ματς και έφτασε στην ...πηγή νίκης με το όμορφο γκολ του Χατζηθεοδωρίδη.

Κορυφαίος των Πράσινων σε άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο Χατζηγιοβάνης, θετικός ο Μακέντα, εξαιρετικές οι επεμβάσεις του Κότνικ, πολλά τρεξίματα και μπόλικη δουλειά στα χαφ από τον Κεϊτά.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν και οι Παπαπέτρου, Παππάς, Αντετοκούνμπο από την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ενώ στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρέθηκε μετά από αρκετό καιρό ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Αργύρης Μήτσου.

Τα πλάνα των προπονητών

Σχήμα με δύο επιθετικούς στην κορυφή επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για το ματς με τον Πανιώνιο. Οι Πράσινοι παρατάχθηκαν με σύστημα 1-4-4-2 και τον Διούδη κάτω από τα γκολποστ, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ινσούα (αριστερά), Μαυρομμάτης (στόπερ), Κολοβέτσιος (στόπερ) και Κουλιμπαλί (δεξιά). Αμυντικά χαφ ήταν οι Δώνης και Κουρμπέλης, στις πτέρυγες έπαιξαν οι Χατζηγιοβάνης (αριστερά) και Μπουζούκης (δεξιά), ενώ στην επίθεση ήταν οι Μακέντα και Καμπετσής.

Στην αντίπερα "όχθη", ο Ζοζέ Ανιγκό επέλεξε σχηματισμό 1-4-2-3-1 και τον Κότνικ στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Παπαγεωργίου (αριστερά), Μπανανά (στόπερ), Ντομίνγκες (στόπερ) και Κούρντι (δεξιά). Οι Κόρμπος και Κεϊτά ήταν τα αμυντικά χαφ των "κυανέρυθρων", ενώ πίσω από τον προωθημένο Ντουρμισάι, αγωνίστηκαν οι Σπιριντόνοβιτς (αριστερά), Μασούρας (άξονα) και Τσιλούλης (δεξιά).

Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες

Οι Πράσινοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και ανέλαβαν από την αρχή τα "ηνία". Η ομάδα του Γιώργου Δώνη απείλησε για πρώτη φορά στο 2ο λεπτό με δυνατό σουτ του Αργύρη Καμπετσή έξω από την περιοχή, ενώ στο 4' ο Κουρμπέλης δεν κατάφερε να βρει στόχο. Το Τριφύλλι συνέχισε να πιέζει τους "κυανέρυθρους" και έφτασε κοντά στο γκολ στο 6ο λεπτό, όμως ο Καμπετσής που έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από υπέροχη ενέργεια του Μακέντα, είδε την προσπάθεια του να σταματά στο δοκάρι της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Στο 7ο λεπτό ο Μπουζούκης έκανε το σουτ, όμως ο Κότνικ ήταν σε ετοιμότητα, ενώ οι "κυανέρυθροι" έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο επιθετικό κομμάτι ένα λεπτό αργότερα με τον Ντουρμισάι να αστοχεί με κεφαλιά. Στο 16ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μια σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Κουλιμπαλί έκανε την ατομική προσπάθεια από τη δεξιά πλευρά και τη σέντρα, ωστόσο Μπουζούκης και Μακέντα μπερδεύτηκαν και δεν μπόρεσαν να κάνουν σωστά την τελική προσπάθεια.

Άλλη μια καλή στιγμή για τους Πράσινους στο 29ο λεπτό με τον Χατζηγιοβάνη που έκανε το δυνατό σουτ και υποχρέωσε τον Κότνικ σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο 34ο λεπτό με τον Μασούρα. Μετά από σέντρα που έγινε από την αριστερή πλευρά, ο επιθετικός των "κυανέρυθρων" έγινε αποδέκτης της μπάλας και από καλή θέση μέσα στην περιοχή, δεν κατάφερε να νικήσει τον Διούδη. Στο 39ο λεπτό η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε άλλη μια σπουδαία στιγμή για τον Πανιώνιο. Ο Ντουρμισάι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία των Πράσινων, ενώ στο 43ο λεπτό ο Μακέντα μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η υπομονή έφερε τη νίκη!

Ίδια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή μπάλας και πίεσε τους "κυανέρυθρους", ενώ η ομάδα του Ανιγκό προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσει τους Πράσινους. Στο 56ο λεπτό ο Δώνης έκανε το δυνατό και άστοχο σουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι "κυανέρυθροι" βγήκαν στην κόντρα επίθεση και έκαναν την τελική προσπάθεια με τον Κειτά. Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε και το "σκηνικό" δεν άλλαξε... Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το πρέσινγκ, οι "κυανέρυθροι" είχαν το μυαλό τους στα μετόπισθεν και οι προσπάθειες του Χατζηγιοβάνη στο 66', του Ινσούα στο 69΄και του Μπουζούκη στο 71' με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι Πράσινοι βρήκαν τελικά τη λύση που ζητούσαν με τη "χρυσή" αλλαγή του Γιώργου Δώνη. Τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη. Ο νεαρός μπακ - χαφ έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 73ο λεπτό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανιώνιου, ανοίγοντας το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Χατζηθεοδωρίδης πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα και έδωσε στο Τριφύλλι την απαραίτητη ψυχολογία, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές με τον Χατζηθεοδωρίδη στο 81' και τον Μακέντα στο 85'. Οι "κυανέρυθροι" προσπάθησαν να αντιδράσουν και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά, ωστόσο απείλησαν μονάχα με τον Μανθάτη στο 86ο λεπτό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί διαιτητές: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
Τέταρτος διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

Σκόρερ: 73' Χατζηθεοδωρίδης
Κίτρινες κάρτες: 49' Κολοβέτσιος - 28' Μπανανά, 69' Κόρμπος, 80' Κεϊτά
Κόκκινη κάρτα: -

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης (76' Τζανδάρης), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (82' Σέχου), Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Καμπετσής (63' Χατζηθεοδωρίδης)

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Κόρμπος (89' Σεράφ), Ντουρμισάι, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Παπαγεωργίου, Τσιλούλης (55' Μανθάτης), Μπανανά, Κεϊτά
Keywords
Τυχαία Θέματα