Άρσεναλ-Νιούκαστλ 2-0: «Καθάρισε» με Σάκα και την… αλλαγή του

Την ανοδική της πορεία μετά το κακό ξεκίνημά της στην αρχή της σεζόν συνεχίζει η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε της Νιούκαστλ με 2-0, χάρις σε ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα ο Σάκα «έδειξε» τον δρόμο κι άνοιξε το σκορ στο 56′, πριν αποχωρήσει με τραυματισμό στο 64′, δίνοντας τη θέση του στον Μαρτινέλι.

Ο 20χρονος Βραζιλιάνος χρειάστηκε μόλις 93 δευτερόλεπτα και τη δεύτερη επαφή του με την μπάλα ώστε σκοράρει το τελικό 2-0 της ομάδας του στο ματς. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο δικό του στο «Emirates» από τον Ιανουάριο του 2020 απέναντι

στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

93 – Gabriel Martinelli scored just 93 seconds after coming off the bench with just his second touch of the ball, netting his first @PremierLeague goal at the Emirates since January 2020 (against Sheff Utd). Sharp. pic.twitter.com/2YXQVdIPCt

— OptaJoe (@OptaJoe) November 27, 2021

Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν και η… άχαστη ευκαιρία του Ομπαμεγιάνγκ στο 41′, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το… μισό μέτρο!

Με αυτό το αποτέλεσμα η Άρσεναλ «έπιασε» (με ματς περισσότερο) τη Γουέστ Χαμ στην τέταρτη θέση και τους 23 βαθμούς, ενώ η Νιούκαστλ των Σαουδάραβων και του νέου προπονητή τους, του Έντι Χάου, θα πρέπει να αλλάξει άρδην την εικόνα της διότι βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με 6 πόντους.

Σκόρερ: 56′ Σάκα, 66′ Μαρτινέλι

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Παρτέι (85′ Ελνένι), Λοκονγκά, Σμιθ Ρόου, Έντεγκααρντ, Σάκα (64′ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ (76′ Λακαζέτ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Χάου): Ντουμπράβκα, Φρέιζερ, Κραφτ, Λασέλ, Σαρ, Ρίτσι (67′ Αλμιρόν), Σέλβι (89′ Χέιντεν), Γουίλοκ, Σεντ-Μαξιμέν, Ζοέλιντον (67′ Μέρφι), Γουίλσον

Keywords
Τυχαία Θέματα