Άρσεναλ – Μπάγερν Μ. 2-2: Τους Βαυαρούς δεν τους ξεγράφεις

Ενδεκάδες

Ο Μίκελ Αρτέτα έβαλε τους καλύτερους του στο γήπεδο… Μια μικρή έκπληξη ίσως ότι προτιμήθηκε ο Κίβιορ αντί του Ζιντσένκο αλλά δεν είναι η πρώτη φορά φέτος…

Για την Μπάγερν επέστρεψαν Νόιερ και Σανέ που ξεκουράστηκαν στο πρωτάθλημα στην εκτός έδρας ήττα από την Χάιντενχαϊμ με 3-2… Βασικός ο Γκνάμπρι… Ενδιαφέρουσα η προτίμηση του Ντάιερ από τον Κιμ.

Το ζευγάρι Κίβιορ – Σανέ

Οι κανονιέρηδες προηγήθηκαν με τον Σάκα (12′), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο του προσωπικού του αντιπάλου Αλφόνσο Ντέιβις, αλλά υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα και το είχε η Άρσεναλ.

Το πρόβλημα ήταν το ζευγάρι Κίβιορ – Σανέ.

Ο Γερμανός συμμετείχε και στα δύο γκολ της ανατροπής η οποία έγινε αρκετά εύκολα και χωρίς οι Βαυαροί να έχουν κατοχή μπάλας (40% σε όλο το ημίχρονο).

Ο Σανέ έδωσε τέλεια πάσα στον Γκορέτσκα ο οποίος δίνει την ασίστ για το 1-1 (18′) και έκανε ένα σλάλομ 40 μέτρων για να κερδίσει το πέναλτι από το οποίο ήρθε το 1-2 από τον Κέιν (32′). Θα μπορούσε να έχει κάνει ακόμη πιο άνετο το βράδυ για την Μπάγερν αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ-α-τετ στο 35ο λεπτό γιατί προτίμησε να ντριμπλάρει από το να εκτελέσει.

Ναι, θα μπορούσε να είναι και χειρότερα για την Άρσεναλ η οποία έφτιαξε μικροευκαιρίες και μετά το χαμένο τετ-α-τετ του Σανέ ξέμεινε από ιδέες και γέμισε άγχος.

Το ρίσκο απέδωσε

Στο ημίχρονο ο Αρτέτα άλλαξε τον Κίβιορ με τον Ζιντσένκο. Προσπάθησε με την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του να αλλάξει και ρυθμό στο ματς… να πιέσει… η Άρσεναλ όμως δεν έφτιαξε φάσεις ούτε με δύο – τρεις στημένες μπάλες που κέρδισε ως το 60ο λεπτό… Αντίθετα την καλύτερη στιγμή την είχε η Μπάγερν με σουτ του Γκορέτσκα που έφυγε άουτ (57′).

Μετά το 65ο λεπτό οι προπονητές άρχισαν τις αλλαγές και ο Αρτέτα ρίσκαρε λίγο παραπάνω.

Το ρίσκο απέδωσε δέκα λεπτά αργότερα με τις δύο αλλαγές του να συνδυάζονται για την ισοφάριση. Ασίστ από τον Ζεζούς και γκολ από τον Τροσάρ (76′).

Η Μπάγερν τρόμαξε την Άρσεναλ με δοκάρι του Κομάν στο 89ο λεπτό αλλά η εικόνα μετά την ισοφάριση έδειχνε ότι οι δύο ομάδες αποφάσισαν ότι θα λύσουν τις διαφορές τους στο Μόναχο. Πήραν την ισοπαλία και αποχώρησαν με το τελικό 2-2.

Άρσεναλ: Ράγια – Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκαμπριέλ, Κίβιορ (46′ Ζιντσένκο) – Ζορζίνιο (66′ Ζεζούς), Ράις, Έντεγκαρντ – Μαρτινέλι (66′ Τροσάρ), Σάκα, Χάβερτς (86′ Πάρτεϊ)

Μπάγερν Μ.: Νόιερ – Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Ντέιβις – Γκορέτσκα, Λάιμερ – Σανέ (66′ Κομάν), Μουσιάλα, Γκνάμπρι (70′ Γκερέιρο) – Κέιν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρσεναλ – Μπάγερν Μ, 2-2,arsenal – bagern m, 2-2