Αρμένικες ελπίδες, Βοσνιακή απογοήτευση!!

Νέα δεδομένα έφερε η νίκη της Αρμενία επί των Βόσνιων, η πρώτη στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο εθνικών ομάδων, για τον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020.
H παρέα του Μικιταριάν ορέγεται πλέον την κορυφή, πίσω από τους Ιταλούς, φθάνοντας στους εννέα πόντους, έναντι επτά των Βαλκάνιων που με την παρουσία τους στο Ερεβάν έδειξαν πως η ποιότητα από μόνη της δεν αρκεί στο ποδόσφαιρο εάν δεν συνοδεύεται από όρεξη, καλή τακτική και σωστή προσέγγιση των δεδομένων!

Κι
όλα αυτά σε ένα ματς που ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και τον Ντζέκο να σημαδεύει το δοκάρι των γηπεδούχων στο 3ο λεπτό!
Στην επόμενο φάση ο Μιχιταριάν «απάντησε» με τον πιο ουσιαστικό τρόπο αξιοποιώντας μεταβίβαση του Μπαρσεγιάν.
Η ομάδα του Προσινέτσκι ευτύχησε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα με τον Ντζέκο, στο 13ο λεπτό, και στη συνέχεια είχε μια καλύτερη κυκλοφορία της μπάλα με περισσότερες φάσεις από τους Αρμένιους αλλά δίχως ουσία!
Η επανάληψη ήταν μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τους Αρμένιους να πιέζουν δημιουργώντας στο πρώτο δεκάλεπτο διαδοχικές φάσεις προς την εστία του Σέχιτς με κύριους εκφραστές των προσπαθειών του Μπαρσεγιάν και Ανταμιάν.

Ο Γκόγιακ είχε ένα καλό σουτ στο 57’ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Αρμενίας και στο 66’ ο Μιχιταριάν πέτυχε το 2ο προσωπικό του τέρμα (το 30ο του με την φανέλα της εθνικής) έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Χορσεπιάν – Μπαρσεγιάν κι ωραίο τέλειωμα του μεσοεπιθετικού της Ρόμα!
Η Βοσνία έβαλε πείσμα και μ’ αυτό πίεσε φθάνοντας στην ισοφάριση έπειτα από προβολή του Γκόγιακ στο 70’. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γάλλος ρέφερι Μπαστιέν αρνήθηκε πέναλτι για τους Βόσνιους σε μαρκάρισμα του Χαρογιάν επί του Ντζέκο εντός περιοχής (μπάλα πάντως ο αμυντικός, δεν βρήκε!) και σ’ αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό ήρθε το 3-2 για την Αρμενία έπειτα από ωραία κίνηση του Μικιταριάν και πλασέ του Χαμπαρτζουμιάν στο 77ο λεπτό.

Στο φινάλε η Βοσνία πίεσε για να σώσει ότι μπορεί από το ματς με τον Αϊραπετιάν να αποκρούει θεαματικά σουτ του Μπίσακσιτς στο 87’. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαζαριάν δεν «τέλειωσε» το ματς αστοχώντας σε αντεπίθεση κι ενώ ήταν δίπλα του δύο ξεμαρκάριστοι συμπαίκτες του!

O Γκόγιακ δεν «τιμώρησε» τους γηπεδούχους στο 91’ αστοχώντας από την γωνία της μικρής περιοχής των Αρμένιων και στο 95’ ήρθε το τελειωτικό χτύπημα από τον εντυπωσιακό Μικιταριάν ο οποίος μπήκε από τα αριστερά έκανε τη σέντρα – σουτ και ο ο Λόντσαρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!
Το τελικό 4-2 καθηλώνει τους Βόσνιους στην 4η θέση του ομίλου (θα τους φτάσει και η εθνική μας, κερδίζοντας το Λιχτενστάϊν) ενώ η Αρμενία συνεχίζει να πλάθει όνειρα με τις εμφανίσεις της σε αυτή τη διοργάνωση..
Keywords
Τυχαία Θέματα