Η Ισπανία πήρε το ντέρμπι

Η Ισπανία κατάφερε να «κλειδώσει» την άμυνα της Σερβίας και να την κερδίσει με 81-69, κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου και δίνοντας ραντεβού με την Πολωνία στα προημιτελικά. Αποβλήθηκε ο Νίκολα Γιόκιτς, με Αργεντινή στο «χιαστί» οι Σέρβοι.

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 20-13 στο δεκάλεπτο, όμως η κατάσταση ανατράπηκε στην δεύτερη περίοδο. Οι Ισπανοί με κινητήριο μοχλό τον Ρίκι Ρούμπιο διέλυσαν την σερβική άμυνα πετυχαίνοντας 33 πόντους και δεχόμενοι μόλις 19 από τους απελπιστικά άστοχους αντιπάλους τους.

Η αποβολή του Νίκολα Γιόκιτς στο
24΄ διόγκωσε τον σέρβικο εκνευρισμό. Ο σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς εκνευρίστηκε όταν δεν δόθηκε καθαρό φάουλ του Μαρκ Γκασόλ σε βάρος του, «έψαλλε» τους διαιτητές και αποβλήθηκε με τεχνική ποινή, αφού νωρίτερα στον αγώνα είχε υποπέσει σε αντιαθλητικό φάουλ.

Η διαφορά έφτασε ως τους 21 πόντους (63-42, 26΄) και το παιχνίδι έμοιαζε τελειωμένο.

Αυτοί που πήραν στην πλάτη τους την ομάδα του Τζόρτζεβιτς ήταν οι Μπογκντάνοβιτς και Ραντούλιτσα, οι οποίοι με προσωπικές ενέργειες κατέβασαν τη διαφορά στους 8 πόντους (77-69), αλλά ως εκεί. Χαμένα ριμπάουντ, κάποια άστοχα σουτ και η εμπειρία της Ισπανίας ήταν αρκετά για να κρατήσει η «roja» την νίκη.

Έτσι η Ισπανία θα έχει καλύτερη διασταύρωση στα «χιαστί», βρίσκοντας απέναντι στην Πολωνία στους «8», και παράλληλα αποφεύγοντας τις Η.Π.Α (αν κρατήσουν την πρώτη θέση) στα ημιτελικά.

Οι Σέρβοι θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή στα προημιτελικά.

Για τους νικητές ο Ρούμπιο είχε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, έχοντας πολύ σημαντική βοήθεια από τον εξαιρετικό Κλαβέρ (14π, 7ρ, 2ας, 3κλ) και τον Μαρκ Γκασόλ (11π, 6ρ, 6ας).

Για τους Σέρβους ο Μπογκντάνοβιτς τα έκανε όλα (26π, 10ρ, 6ας, 1λάθος, 36 αξιολόγηση), αλλά τα μόλις 3/19 τρίποντα που εκτέλεσαν (19%) και τα 17 λάθη ήταν καταδικαστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα