Αρμάνι Μιλάνο: Ένας Μίροτιτς θα φέρει την άνοιξη;

Η Αρμάνι Μιλάνο ή Ολίμπια όπως την λένε άπαντες στην Ιταλία είναι η τελευταία ιταλική ομάδα που κατάφερε να βρεθεί σε Final Four, εκείνο της Κολωνίας το 2021. Εκείνος ο γερμανικός Μάιος ωστόσο, φαντάζει αρκετά μακρινός φέρνοντας στο νου την τρικυμιώδη προηγούμενη σεζόν. Γεμάτη τραυματισμούς, βαριές ήττες, σκληρές δηλώσεις του Έτορε Μεσίνα (τελικώς δεν αποχώρησε) και μια απέλπιδα προσπάθεια από τα τέλη Ιανουάριου και μετά (είχε 9 νίκες στις 13 τελευταίες αγωνιστικές) να προλάβει το τραίνο

της post season.

Ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος θα λύσει στις δικαστικές αίθουσες τις διαφορές του με τον πρώην εργοδότη του (Μπαρτσελόνα), κατέληξε στην Ιταλία αν και βρέθηκε μια ανάσα από την Παρτίζαν, με την υπόθεσή του να εξελίσσεται στο σίριαλ του καλοκαιριού. Ο Μάοντο Λο διευρύνει την γερμανική παροικία (ήδη υπήρχε ο Γιοχάνες Φόγκτμαν) αλλά αμφότεροι έχουν αλλάξει status από τον Σεπτέμβριο, όντες πρωταθλητές κόσμου!

Άλεξ Πόιτρες και Ισμαέλ Καμαγκατέ προστίθενται στην frontline, ενώ το ιταλικό στοιχείο ενδυναμώθηκε με τους Φλακαντόρι, Μπορτολάνι, Καρούζο. Ο Τζίτζι Ντατόμε έβαλε τέλος στην καριέρα του, αλλά ούτως ή άλλως την προηγούμενη σεζόν είχε τριτεύοντα ρόλο. Η πραγματική απώλεια, πέραν των αποχωρήσεων των Ντεσόν Τόμας, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μπράντον Ντέιβις είναι αυτή του Σαμπάζ Νέιπιερ, που έδωσε φλόγα και ορμή στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν. Η λογική λέει πως ταβάνι αυτής της ομάδας είναι τα playoffs.

O Έτορε Μεσίνα εισέρχεται στην 5η σεζόν του στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και στην 22η στo υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, υπολογίζοντας και την προ Euroleague εποχή. Ο 63χρονος έχει δηλώσει πως η Αρμάνι θα είναι σίγουρα η τελευταία ομάδα της πλούσιας σταδιοδρομίας του. Στοίχημά του να δημιουργήσει ένα σύνολο χωρίς διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Ευχή του να μην βιώσει τους τραυματισμούς και τις απώλειες της προηγούμενης σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα