Άρης: Ζητούμενο η επανασύνδεση με τα δίχτυα (vlog)

Ο Άρης γνώρισε μια σκληρή, με τον τρόπο που αυτή σημειώθηκε, ήττα την περασμένη Κυριακή (31/10) στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Αύριο (7/11), λοιπόν, απέναντι στον Βόλο, στο παιχνίδι για την 9η αγωνιστική της Super League 1, που είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας για τους “κίτρινους”, αυτοί θέλουν να επανέλθουν στα θετικά

αποτελέσματα και να πάρουν ξανά την ανιούσα στο βαθμολογικό πίνακα. Θέλουν από αυτή την αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό να ξεκινήσουν ένα νικηφόρο σερί, το οποίο αυτή τη φορά θα είναι πάνω από δύο ματς, καθότι στο ΟΑΚΑ έχασαν για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν την ευκαιρία να πιάσουν αυτόν το στόχο.

Για να γίνουν όλα αυτά, πρώτος και βασικός στόχος του Άρη είναι να επανακτήσει την ευκολία στη σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα, που έδειξε αρχικά στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο εκτός έδρας και στη συνέχεια με τον Παναιτωλικό εντός. Δύο ματς, στα οποία οι “κίτρινοι” πέτυχαν πολλά γκολ και τελικώς έφτασαν στη νίκη. Οι αναμετρήσεις αυτές είναι οδηγός για τους «κίτρινους» γενικώς σε ό,τι αφορά στο σκοράρισμα, καθώς ως τώρα αυτή την αγωνιστική περίοδο δεν έχουν σε κάποια άλλη καλή αναλογία τελικών προσπαθειών/γκολ. Αποκορύφωμα, το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου έκαναν 20 τελικές έναντι 5 του αντιπάλου τους και πέτυχαν μόλις ένα γκολ.

Γενικώς, οι πρωτιές σε διάφορες κομβικής σημασίας για τον τρόπο που αγωνίζονται οι ομάδες στατιστικές κατηγορίες δεν λείπουν ως τώρα στη σεζόν για τον Άρη. Όπως στις πάσες και στα κλεψίματα, που δείχνουν ότι οι «κίτρινοι» κυκλοφορούν την μπάλα σωστά και πιέζουν επιτυχώς τους αντιπάλους τους. Όμως, παρότι και στις τελικές προσπάθειες είναι δεύτεροι, έχουν μόλις την έκτη καλύτερη επίθεση με 11 γκολ.

Στον αντίποδα, ο Άρης εξακολουθεί να έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 5 γκολ παθητικό. Γεγονός που δείχνει ότι οι «κίτρινοι» έχουν βρει τις ισορροπίες τους σε ό,τι αφορά στον αμυντικό τομέα, χωρίς, πάντως να παραγνωρίζουν ότι πρέπει να βελτιωθούν επιθετικά -και μάλιστα να το κάνουν άμεσα.

Για τους «κίτρινους» η ενδεχόμενη επίτευξη της νίκης στο ερχόμενο παιχνίδι Βόλο έχει και άλλου είδους σημασία. Παρότι έχουν συγκεντρώσει 14 βαθμούς στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, στον πίνακα εμφανίζονται με 8, λόγω της αφαίρεσης 6 βαθμών για την υπόθεση Λάσκοφ. Όπως λένε οι ίδιοι, η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα πιέζει τους παίκτες, οπότε όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η ομάδα, τόσο καλύτερα είναι για όλους στην ομάδα, μέχρις ότου τελεσιδικήσει το θέμα και γνωρίζουν τι ακριβώς πρόκειται να ισχύσει τελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα