Άρης: Το… κέτσαπ του Εντιαγέ δείχνει τι έρχεται!

Την απόλυτη παρομοίωση έκανε ο Μπαντού Εντιαγέ στο τέλος του χθεσινού (6/3) ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, απαντώντας σχετικά με το τι άλλαξε και οι “κίτρινοι” πηγαίνουν… τρένο τις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της SL1. “Μερικές φορές το ποδόσφαιρο μοιάζει με ένα μπουκάλι κέτσαπ, που όσο κι αν το χτυπάς δεν πέφτει η σάλτσα, όμως, άλλες φορές βγαίνει απότομα! Τώρα μας βγαίνουν όλα”, είπε ο Σενεγαλέζος μέσος στη NOVA

και φανέρωσε πόσο έτοιμος αισθάνεται ο ίδιος και οι συμπαίκτες του εν όψει των πλέι οφ που ακολουθούν.

Πράγματι, ο Εντιαγέ με λίγα λόγια έφτιαξε τη μεγάλη εικόνα για τον Άρη. Τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια για τους “κίτρινους”, με επί μέρους ρεκόρ 7-1 γκολ, ενώ στις αμέσως προηγούμενες αναμετρήσεις είχε φράξει ο δρόμος προς τις αντίπαλες εστίες, έφυγε με “διπλό” απέναντι στον άμεσο ανταγωνιστή του (εκείνη τη χρονική στιγμή, που δεν υπήρχε ακόμη η απόφαση του CAS για την επιστροφή των έξι βαθμών) Αστέρα Τρίπολης κι έκανε ανατροπή στο σκορ, για πρώτη φορά στη σεζόν, κόντρα στον αήττητο έως χθες και πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μπήκε στα πλέι οφ ως τέταρτος με 45 βαθμούς, στο +3 από τον Παναθηναϊκό και στο -1 από την τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα ΑΕΚ, όλα αυτά μαζί ενώ ακολουθεί η διαδικασία, που θα καθορίσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι “κίτρινοι”, πάνω που όλα έδειχναν για αυτούς να κινδυνεύουν να χαθούν και η συζήτηση ήταν ακόμη και για το ενδεχόμενο να καταλήξει η ομάδα να παίζει στα πλέι άουτ, πήραν το πάνω χέρι. Έκαναν αυτό που όφειλαν, να νικήσουν Ατρόμητο, Αστέρα και Ολυμπιακό, δηλαδή, και καθώς δικαιώθηκαν για την υπόθεση Λάσκοφ στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, μπαίνουν γεμάτοι αυτοπεποίθηση στην τελική ευθεία, για να διεκδικήσουν τον τελευταίο στόχο της τρέχουσας σεζόν, την έξοδο στην Ευρώπη για τέταρτη σερί χρονιά.

Σε ό,τι αφορά στην αυτοπεποίθηση, που είναι μεγάλο όπλο για οποιαδήποτε ομάδα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Χαβιέ Ματίγια στη NOVA μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι. “Το πιο σημαντικό είναι πως πλέον έχουμε αποκτήσει ξανά την χαμένη αυτοπεποίθησή μας ως ομάδα”, δήλωσε ο αρχηγός του Άρη και έδειξε πόσο πολύ το είχαν ανάγκη αυτό οι “κίτρινοι”. Όπως και τη διάθεσή τους εν όψει πλέι οφ, σειρά αγώνων για την οποία ο Ισπανός μέσος είπε: “Τώρα έρχονται τα πλέι οφ και θέλουμε να τα απολαύσουμε!”

Εκείνος, πάντως, που είναι ο πιο χαρούμενος όλων στον Άρη είναι ο νέος προπονητής του, Χερμάν Μπούργος. Συνδυάζει την έως τώρα παρουσία του στην ομάδα μόνο με νίκες, στα τρία παιχνίδια που είχε την ευθύνη της τεχνικής καθοδήγησης, ενώ έπεσε στη συγκυρία της επιστροφής των έξι βαθμών. Πώς να μη δηλώνει “ευτυχισμένος”, όπως έκανε χθες μιλώντας στη NOVA αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι;

Ο πρώτος από τους έξι συνολικά Νοτιοαμερικανούς προπονητές, που έχουν καθίσει στον πάγκο του Άρη στην παρουσία της ομάδας στην Α’ Κατηγορία (νυν SL), ο οποίος έχει ξεκινήσει με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται σε αυτή τη διάθεση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τη δική του σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλύτερα με κάποιον τρόπο την περνάει και στα αποδυτήρια κι αυτό είναι κάτι που βγαίνει στο γήπεδο. Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή ανατροπή στο σκορ, με τον Άρη να βρίσκει δύο γκολ σε επτά τελικές προσπάθειες και να κρατάει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα ως τώρα μόλις στο ένα τέρμα.

Η μεγάλη εικόνα, λοιπόν, δείχνει ότι ο Άρης είναι στην πιο ώριμη φάση του αυτή τη σεζόν: δυσκολακατάβλητος αμυντικά και ουσιαστικός επιθετικά, παρότι το ρόστερ δεν άλλαξε εντυπωσιακά στην περασμένη μεταγραφική περίοδο. Μικρές λεπτομέρειες άλλαξαν την ομάδα προς το (πολύ) καλύτερο και αυτό τη βάζει με… αέρα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Συνεπικουρεί και το γεγονός ότι οι “κίτρινοι” μέτρησαν νίκες στη διάρκεια της κανονικής περιόδου απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οπότε η συγκυρία μοιάζει ιδανική για ένα δυνατό φινάλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα