Άρης: Τελευταία προπόνηση και… αντίο Αυστρία με φιλικό (vid)

Την τελευταία του προπόνηση επί αυστριακού εδάφους, στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας του, πραγματοποίησε σήμερα (6/7) το απόγευμα ο Άρης στο προπονητικό κέντρο του Σοχάου. Μετά από επτά ημέρες παρουσίας εκεί, οι “κίτρινοι” έκλεισαν αυτόν τον κύκλο και θα πούνε οριστικά “αντίο Αυστρία” την Πέμπτη το πρωί, αφού πρώτα δώσουν αύριο το τρίτο κατά σειρά φιλικό, με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Μόσχας αυτή τη φορά, στις 20:00 ώρα Ελλάδας

(σε ζωντανή μετάδοση από το NS3HD), στο «Thermenstadion Bad Waltersdorf».

Η τελευταία προπόνηση των “κίτρινων” στο Σοχάου είχε κυρίως ασκήσεις τακτικής, με έμφαση στη λειτουργία της ομάδας και στους δύο τομείς, τόσο τον αμυντικό, όσο και τον επιθετικό. Ο Άκης Μάντζιος επέμεινε πάρα πολύ και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας από την άμυνα προς την επίθεση, αλλά και σε φάσεις που οι “κίτρινοι” κλέβουν την μπάλα και προσπαθούν να βγάλουν αντεπίθεση.

Επιπλέον, το ασκησιολόγιο είχε κομπίνες σε στημένες φάσεις, αλλά και εκτελέσεις φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, καθώς και εκτελέσεις πέναλτι. Ειδικά στις κομπίνες στις στημένες φάσεις, αυτοί που συμμετείχαν ήταν οι Γκάμα, Χαΐροβιτς, Γκαρσία και Μαντσίνι.

Στα θετικά για τον Άκη Μάντζιο είναι ότι στην τελευταία προπόνηση πήραν κανονικά μέρος και οι Ντάνιελ Σούντγκρεν και Χούλιαν Κουέστα, οι οποίοι λόγω κάποιων μικροπροβλημάτων τις προηγούμενες ημέρες, δεν αγωνίστηκαν στο προηγούμενο φιλικό (4/7), με αντίπαλο τη Χάιντουκ Σπλιτ επί σλοβένικου εδάφους. Και οι δύο υπολογίζονται κανονικά για το αυριανό φιλικό.

Επίσης, το άλλο θετικό για τον προπονητή του Άρη είναι ότι ο Τζέιμς Τζέγκο δείχνει να πατάει πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, τόσο που να αφήνει περιθώριο στον προπονητή του να σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει στο αυριανό (6/7) φιλικό με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Μόσχας, ώστε να αρχίσει να πιάνει αγωνιστικό ρυθμό εν όψει των ερχόμενων αναμετρήσεων με την Αστάνα για το ECL.

Keywords
Τυχαία Θέματα