Άρης: Τα “χρυσά” γκολ του Μήτρογλου (vids)

Είναι από τις περιπτώσεις, που κάθε ομάδα απεύχεται. Η απόκτηση ενός παίκτη, στον οποίο ποντάρουν πολλά όλοι σε αυτήν και τελικώς η προσφορά είναι ελάχιστη έως μηδαμινή. Αυτό ακριβώς που έπαθε ο Άρης με τον Κώστα Μήτρογλου, δηλαδή, με τον οποίο καταλήγει στις δικαστικές αίθουσες με πρωτοβουλία του παίκτη, ενώ πριν έχει πάρει από αυτόν (αγωνιστικά) το μίνιμουμ. Ένα μίνιμουμ, που στους “κίτρινους” αναμένεται να

κοστίσει πολύ ακριβά.

Ο Μήτρογλου πήρε μεταγραφή στον Άρη τον Ιανουάριο του 2021, στις 26 του μηνός, προερχόμενος από μεγάλη αγωνιστική απραξία, καθώς το τελευταίο του παιχνίδι το είχε κάνει στις 8 Μαρτίου του 2020. Για να είμαστε ακριβείς, τότε είχε παίξει μόλις 7′ λεπτά, στην αναμέτρηση της Αϊντχόφεν με την Χρόνινγκεν εκτός έδρας. Έτσι κι αλλιώς, όλη τη διάρκεια της σεζόν 2019-2020 με την Αϊντχόφεν είχε γράψει 18 συμμετοχές σε Ολλανδικό πρωτάθλημα και Ευρώπη, εκ των οποίων μόνο σε μία (1) βασικός, ούτε αυτή, όμως, ενενηντάλεπτη. Τελική καταμέτρηση, 347′ λεπτά συμμετοχής και 3 γκολ.

Στη Μαρσέιγ, όπου επέστρεψε από την Αϊντχόφεν το καλοκαίρι του 2020, το πρώτο μισό της περιόδου 2020-2021 δεν μέτρησε ούτε λεπτό. Ουσιαστικά, λοιπόν, στον Άρη βρέθηκε όντας ανενεργός περισσότερο από δέκα (10) μήνες. Ο τότε προπονητής, Άκης Μάντζιος, παρά το γεγονός, τον ενέταξε άμεσα στην ομάδα και του έδωσε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στις 30 Ιανουαρίου, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Η συνεννόηση μεταξύ της τότε τεχνικής ηγεσίας και του παίκτη ήταν σταδιακά να αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό, μέχρι να φτάσει σε σημείο που να μπορεί να βγάλει ενενηντάλεπτο. Κάτι, όμως, που δεν έγινε ποτέ. Στα δέκα (10) παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Μήτρογλου τη σεζόν 2020-2021 με τον Άρη, το περισσότερο που έπαιξε ήταν 64′ λεπτά, στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο εντός έδρας (28/2/2021).

Το κοντέρ στο τέλος εκείνης της περιόδου έγραψε 10 (δέκα) συμμετοχές, εκ των οποίων η μία στο Κύπελλο, και δύο (2) γκολ, ένα κόντρα στον Ολυμπιακό με πέναλτι στο “Γ. Καραϊκάκης” κι ένα με τον ΟΦΗ εντός έδρας. Γκολ, που έδωσαν τέσσερις βαθμούς στον Άρη, καθώς το τελικό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό ήταν 1-1 και με τον ΟΦΗ 1-0.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Μήτρογλου ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Άρη στα Τρία Πέντε Πηγάδια. Προς το τέλος, όμως, τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει το δεύτερο (και βασικό) στάδιο, στην Αυστρία. Παρά το γεγονός, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν (22/7), κόντρα στην Αστάνα εκτός έδρας, για το ECL, ο Μάντζιος του έδωσε 27′ λεπτά συμμετοχής. Έκτοτε, δεν πήρε χρόνο σε άλλον αγώνα.

Για μεγάλα διαστήματα, από το καλοκαίρι και δώθε, ο Μήτρογλου έμενε εκτός δράσης λόγω τραυματισμών. Όπως έλεγε η προηγούμενη τεχνική ηγεσία του Άρη, η κατάστασή του, φυσική και αγωνιστική, ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε τη χρησιμοποίησή του. Τις περισσότερες φορές δε, ο παίκτης δεν ακολουθούσε το πρόγραμμα προπονήσεων των υπολοίπων, τρέχοντας παρέα με τον Λερίν Ντουάρτε. Η σχέση του δε με τον Άκη Μάντζιο, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης έκανε προσπάθεια να λύσει το συμβόλαιο μαζί του. Ήθελε να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος από το βάρος των 600.000 ευρώ, που έφτανε η ετήσια ανταμοιβή του Μήτρογλου, με τον οποίο κανονικά η συμφωνία ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο. Αυτό δεν έγινε, οπότε ο διεθνής επιθετικός έμεινε στην ομάδα για να εξακολουθήσει να τρέχει μόνος του στο Νέο Ρύσιο.

Η έλευση του Χερμάν Μπούργος στον Άρη αντί του Άκη Μάντζιου, προς στιγμήν πήγε να αλλάξει την κατάσταση. Ο Αργεντίνος τεχνικός έδειξε αρχικά μια διάθεση να προσπαθήσει να επανενεργοποιήσει τον Μήτρογλου. Ούτε αυτός, όμως, τα κατάφερε. Κι έτσι, η ομάδα πάλι δεν πήρε κάτι από έναν παίκτη, από τον οποίο εξ αρχής περίμενε ότι θα εισπράξει πολλά οφέλη.

Πλέον, η ιστορία πηγαίνει στις δικαστικές αίθουσες, με τον παίκτη να ζητεί τα προβλεπόμενα από το συμβόλαιό του. Όπως και να έχει, όποια κι αν είναι η κατάληξη, η κατάσταση σε ό,τι αφορά στη σχέση των δύο πλευρών είναι μη αναστρέψιμη. Ο Άρης τις έντεκα (11) συμμετοχές του Μήτρογλου, με 266′ αγωνιστικά λεπτά σε αυτές, και τα δύο γκολ συνολικά που πέτυχε, θα τα πληρώσει πολύ ακριβά. Σε αξία τιμής χρυσού, θα έλεγε κανείς…

Keywords
Τυχαία Θέματα