Γιατρός Ναδάλ: “Θα δούμε για γρηγορότερη επιστροφή”

Μόνο ένας σοβαρός τραυματισμός θα μπορούσε να σταματήσει τον Ράφαελ Ναδάλ και αυτός ήρθε τη χειρότερη στιγμή για τον Ισπανό, διεκδικώντας το αήτητο τη φετινή σεζόν και τον 37ο Masters τίτλο της καριέρας του.

Τα συνεχόμενα παιχνίδια και το ήδη ταλαιπωρημένο του σώμα, έφεραν το κάταγμα στα πλευρά για τον Ράφα το οποίο του δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην αναπνοή, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη επί του Τέιλορ Φριτς στον τελικό του BNP Paribas Open.

Μια μέρα μετά την

ήττα στο Indian Wells, ο Ναδάλ έκανε εξετάσεις και βγήκε η διάγνωση για το κάταγμα, με τον 35χρονο να ανακοινώνει ότι θα χρειαστεί να μείνει 4-6 εβδομάδες εκτός δράσης, χάνοντας το Monte Carlo Masters (10/04) και το Barcelona Open (18/04).

Ο γιατρός του Ναδάλ, Άνχελ Ρουίθ Κοτόρο, μίλησε σε ισπανικό ραδιόφωνο και αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Ισπανού, υποστηρίζοντας ότι το διάστημα 4-6 εβδομάδες είναι ένα λογικό διάστημα απουσίας για έναν τέτοιο τραυματισμό.

“Θα προσαρμόσουμε τη θεραπεία σε συνάρτηση με τον πόνο. Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να μην πονάει. Μόλις φύγει ο πόνος, θα δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ανάλογα με την εξέλιξη θα δούμε αν μπορεί να επιστρέψει νωρίτερα. Το διάστημα 4-6 εβδομάδες είναι το πιο λογικό” είπε ο γιατρός του Ράφα στο αθλητικό ραδιόφωνο Radiogaceta.

Ο Κοτόρο συμπλήρωσε: “Δεν είναι ένας κοινός τραυματισμός για τενίστα αλλά μπορεί να συμβεί. Είναι ένα κάταγμα λόγω υπερκόπωσης”.

Με τα λεγόμενα του Ισπανού γιατρού, το πιθανότερο σενάριο για επιστροφή του Ναδάλ στα courts είναι το Mutua Madrid Open που ξεκινάει 1η Μαΐου ενώ “καπάκι” ακολουθεί το Masters της Ρώμης (08/05).

To Roland Garros όπου ο Ναδάλ θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 14ο τίτλο του, θα ξεκινήσει στις 22 Μαΐου.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον Ναδάλ, λίγο πριν την έναρξη της αγαπημένης του περιόδου.

Rafa Nadal sufre una fisura en las costillas. Charlamos con el Dr. Cotorro sobre esta lesión:

"Vamos a ir adaptando el trabajo en función del dolor. Los plazos de 4 a 6 semanas son bastante lógicos."

https://t.co/oSXItz9SD9 pic.twitter.com/tetYqUPx6f

— RadiogacetaRNE (@RadiogacetaRNE) March 22, 2022

The post Γιατρός Ναδάλ: “Θα δούμε για γρηγορότερη επιστροφή” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατρός Ναδάλ, “Λογικό, 4-6 ”,giatros nadal, “logiko, 4-6 ”