Άρης: Στο Περιστέρι θέλει να μαζέψει την ζημιά

Η ήττα στο “Απόστολος Νικολαΐδης” από τον Παναθηναϊκό, και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε στο φινάλε, και περισσότερο η ισοπαλία στο “Κλεάνθης Βικελίδης” απέναντι στον ΟΦΗ, τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές κατά σειρά, πλήγωσαν τον Άρη. Τον απομάκρυναν κι άλλο από την κορυφή και από τον στόχο του πρωταθλητισμού, τον οποίο ο επικεφαλής της διοίκησης της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, έθεσε εκ νέου σε δημόσια γραπτή δήλωσή του την περασμένη Δευτέρα (31/10). Σήμερα (5/11, 19:00, NS2HD), λοιπόν, στο Περιστέρι,

κόντρα στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της SL1, οι “κίτρινοι” αναζητούν τη νίκη για να μαζέψουν την ζημιά και να μπούνε πάλι σε τροχιά.

Ο Άλαν Πάρντιου το πρώτο που θέλει να δει στο σημερινό παιχνίδι είναι αυτό που δεν έχει δει ως τώρα στους έξι αγώνες, που έχει καθοδηγήσει τον Άρη από τον πάγκο. Δηλαδή, την ομάδα του να μην δέχεται πρώτη γκολ και να είναι αναγκασμένη να κυνηγάει στο σκορ. Από εκεί και πέρα, ζητούμενο γι’ αυτόν είναι οι παίκτες του να είναι πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια, ώστε να συνδεθούν ευκολότερα με τα αντίπαλα δίχτυα και να μετουσιώσουν σε τέρμα ή (ακόμη καλύτερα) σε τέρματα τις τελικές προσπάθειες, που συνηθίζουν να δημιουργούν.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην επίτευξη γκολ, είναι χαρακτηριστικό αυτό που επισήμανε ο Άγγλος προπονητής του Άρη στη NOVA, στις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε εν όψει του σημερινού αγώνα. “Θέλουμε να βάζουμε γκολ. Δεν μπορώ να τα βάλω εγώ από τον πάγκο. Κάνουμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά μας λείπουν τα γκολ. Δουλεύουμε στις προπονήσεις την δημιουργία ευκαιριών. Πρέπει, όμως, αυτές να γίνονται γκολ”, τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του είναι και οι δηλώσεις του Χουάν Ιτούρμπε στη NOVA, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι “κίτρινοι” στο γκολ, το οποίο θέλουν να ξεπεράσουν στο σημερινό παιχνίδι. Είπε ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός: “Δουλέψαμε ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι αυτή την εβδομάδα. Θέλουμε όχι απλά να δημιουργούμε, αλλά να τελειώνουμε τις φάσεις. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Την περασμένη σεζόν δημιουργούσαμε σχεδόν το ίδιο, αλλά περισσότερες φάσεις κατέληγαν σε γκολ. Φέτος δεν γίνεται αυτό, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να το αλλάξουμε”.

Τόσο ο Πάρντιου, πάντως, όσο και ο Ιτούρμπε, μέσω των δηλώσεών τους πέρασαν ένα ακόμη μήνυμα σχετικά με το πώς σκέφτονται όλοι στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας και πόσο πολύ θέλουν να αντιστρέψουν την κατάσταση. “Θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους πόσο δυνατή είναι η ομάδα μας!”, τόνισε ο πρώτος. “Ξέρουμε την ποιότητα της ομάδας μας. Πιστεύουμε σε εμάς! Πρέπει να κερδίσουμε τόσο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όσο και τα άλλα δύο μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να ανέβουμε βαθμολογικά και ψυχολογικά”, είπε ο δεύτερος.

Ο Πάρντιου μετράει επιστροφές εν όψει της σημερινής αναμέτρησης. Οι Πάλμα και Ζερβίνιο εξέτισαν τις ποινές τους και είναι ξανά στη διάθεσή του, ενώ ο Μαντσίνι, που έφυγε τραυματίας από τον προηγούμενο αγώνα, με τον ΟΦΗ, στη διάρκεια της εβδομάδας ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή.

Η εικοσάδα που ανακοίνωσε χθες ο Άγγλος προπονητής απαρτίζεται από τους εξής παίκτες: Cuesta, Σιαμπάνη, Fabiano Leismann, Brabec, Iturbe, Manu Garcia, Mateo Garcia, Mancini, Gervinho, Gray, M’Bakata, Nkoulou, Camacho, Diop Gueye, Dabo, Luis Palma, Odubajo, Peersman, Mazikou, Etebo. Εκτός αποστολής έμειναν οι Doukoure (τραυματίας), Rodriguez, Hajrovic, Μαρμαρίδης, Χατζηϊωάννου, Τανούλης, Σγούρος, Παναγίδης, Καρακασίδης.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Πάρντιου αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Μαζικού αριστερά στην άμυνα και τον Οντουμπάτζο δεξιά, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Ετέμπο και Νταμπό αμυντικούς μέσους, τους Μαντσίνι και Πάλμα στις πτέρυγες, τον Μανού Γκαρθία επιτελικό μέσο και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα