Άρης: Στο clasico θέλει να γυρίσει το διακόπτη

Ο Άρης μπαίνει σήμερα (19/3, 19:00, NS Prime) στη διαδικασία των playoffs της τρέχουσας σεζόν της Stoiximan Super League με δύο συγκεκριμένα δεδομένα. Αφενός, ξεκινάει από την πέμπτη θέση και τους 40 πόντους στο βαθμολογικό πίνακα, συν ένα από τον έκτο Βόλο (39 π.), μείον 14 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ (54 π.), μείον 16 από τον τρίτο Ολυμπιακό

(56 π.), μείον 19 από τη δεύτερη ΑΕΚ (59 π.) και μείον 21 από τον πρώτο Παναθηναϊκό (61 π.). Αφετέρου, στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, απέναντι στους μεγάλους του αντιπάλους, τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογίας, πανηγύρισε μόνο μία νίκη, ενώ στα υπόλοιπα ματς κατέγραψε μία ισοπαλία και έξι ήττες.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι θέλει στο τέλος του μίνι πρωταθλήματος των δέκα αγωνιστικών να διατηρήσει -τουλάχιστον- τη θέση που έχει τώρα, ώστε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ερχόμενη περίοδο, αλλά και να επιχειρήσει, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, να ανέβει ψηλότερα. Ειδικά για τον δεύτερο στόχο, χρειάζεται να καταφέρει ό,τι δεν κατάφερε στην κανονική περίοδο, δηλαδή να πάρει μαζεμένες νίκες κόντρα στους τέσσερις πρωτοπόρους, εκτός από τις αναμετρήσεις με τον Βόλο.

Με δυο λόγια, οι “κίτρινοι”, για να έχουν ελπίδες για το καλύτερο δυνατό φινάλε στο πρωτάθλημα, πρέπει να γυρίσουν το διακόπτη, αρχής γενομένης από τον σημερινό κιόλας πρώτο αγώνα της διαδικασίας, που είναι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Το clasico της Θεσσαλονίκης προσφέρεται για να τους δώσει ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια, αν το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο γι’ αυτούς. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA εν όψει της αναμέτρησης με τους “ασπρόμαυρους”, “είναι ένα ντέρμπι, το οποίο μπορεί να γυρίσει τη σεζόν. Έχουμε καταλάβει όλοι ότι μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ”.

Από τη δική του πλευρά, ο προπονητής της ομάδας, Απόστολος Τερζής, προσπάθησε με τα λεγόμενά του τις προηγούμενες ημέρες να βάλει τους παίκτες στο κλίμα και να τους δώσει να καταλάβουν με ποιο σκεπτικό πρέπει να πάνε στο σημερινό παιχνίδι. Στις δηλώσεις που -επίσης αποκλειστικά- έκανε στη NOVA εν όψει αυτού, τόνισε: “Έχουμε βάλει στόχο τη νίκη κι έχουμε συζητήσει με τα παιδιά επ’ αυτού. Έχουμε πει τι θέλουμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο κι ελπίζω να πάνε όλα καλά, να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”.

Για τη σημασία του ντέρμπι, αλλά και για το στόχο της ομάδας στα πλέι οφ μίλησε χθες στους παίκτες του Άρη και ο επικεφαλής της διοίκησης της “κίτρινης” ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης. Ο τελευταίος μετέβη επί τούτου στην προπόνηση και προσπάθησε να τους ανεβάσει ψυχολογικά τόσο για τη σημερινή αναμέτρηση, όσο και για τη συνέχεια της διαδικασίας.

Ο Τερζής δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του σήμερα τον Λούκας Ρουπ. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Όπως, βεβαίως, και ο χρόνια τραυματίας Μανού Γκαρθία. Αυτοί οι δύο είναι εκτός αποστολής, όπως και οι Χαΐροβιτς, Μαρμαρίδης, Σγούρος, Παναγίδης, Χατζηιωάννου, Τανούλης και Καρακασίδης για λόγους τακτικής.

Ο προπονητής του Άρη συμπεριέλαβε στην εικοσάδα για τη σημερινή αναμέτρηση τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Fabiano Leismann, Brabec, Iturbe, Mateo Garcia, Darida, Kamara, Luis Palma, Camacho, Doukoure, Gray, Peersman, Dabo, Mazikou, Odubajo, Etebo, Nkoulou, M’Bakata, Χριστοδουλόπουλο. Στα αξιοσημείωτα, φυσικά, είναι η επιστροφή των Οντουμπάτζο και Ετέμπο, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους λόγω κίτρινων καρτών την προηγούμενη αγωνιστική, τελευταία της κανονικής περιόδου, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Τερζής προσανατολίζεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς και τον Μαζικού στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, τον Ετέμπο αμυντικό μέσο, τους Νταρίντα και Πάλμα δημιουργικούς μέσους, τους Καμάτσο και Ματέο Γκαρσία στις πτέρυγες και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα