Άρης-Σλασκ 93-71: Με καταιγισμό τριπόντων το καθήκον του (highlights)

Το καθήκον του έκανε απέναντι στην ουραγό του Group B ο Άρης στην έδρα του, επικρατώντας της Σλασκ με 93–71.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια στο ματς και με οδηγό την άμυνά τους έφτασαν στην άνετη επικράτηση. Παράλληλα το υψηλό ποσοστό τριπόντων με 17/33 έκανε πιο εύκολη τη δουλειά τους.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Τολιόπουλος (18π.), Μπλούμπεργκς (17π.), Γκάλινατ (16π.) και Σταρκ (12π.).

Από τους φιλοξενούμενους

πάλεψε ο Γκραβέτ που σταμάτησε στους 25, ενώ τον ακολούθησαν οι Μπράιαντ (16π.) και Μίλετιτς (15π.).

Άμυνα που… δάγκωνε

Εν αρχή ην η άμυνα λέει μια… μπασκετική παροιμία στην Ελλάδα και αυτό το ο Άρης το απέδειξε με το παραπάνω στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στην Σλασκ.

Με εξαιρετική παρουσία στο πίσω μέρος του παρκέ πήρε διαφορά… double score, κλείνοντας το αρχικό κομμάτι του μας με 22-11.

Βέβαια ακολούθησε πτώση της απόδοσης σε αυτό το κομμάτι, όμως η επίθεση ήταν εκεί για να δώσει την απαραίτητη ώθηση και να φέρει τους Θεσσαλονικείς στο +16 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Διψήφιοι από το πρώτο μέρος ήταν οι Γκάλινατ και Τολιόπουλος, που είχαν από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη ο Γκράβετ είχε πάνω από το 1/3 των πόντων της ομάδας του, μιας και μετρούσε 12 από τους 33 που είχαν πετύχει οι φιλοξενούμενοι.

Άρης-Σλασκ 49-33 στο 20’.

Δεν… έκοψε και έφτασε άνετα στη νίκη

Ίδια εικόνα παρουσίασε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης που ήλεγξε τον ρυθμό του ματς και παρά την προσπάθεια του Γκραβέτ, έστειλε τη διαφορά πάνω από τους 20 για πρώτη φορά.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε να αντέξουν την… αντεπίθεση του παίκτη της Σλασκ, που πάλευε μόνος του και πέτυχε 10 από τους 17 πόντους της ομάδας του στην τρίτη περίοδο.

Και όταν τον περιόρισε κατάφερε να «κλείσει» το τρίτο δεκάλεπτο στο +21 με buzzer beater τρίποντο του Σταρκ, για το 71-50 στο 30’.

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο Άρης έκανε… συντήρηση περισσότερο και μπόρεσε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βέβαια χρειάστηκαν και τα… γκάζια του Γιάννη Καστρίτη σε κάποιο σημείο, προκειμένου οι παίκτες του να μη χαλαρώσουν υπερβολικά.

Αξιοσημείωτο ότι ο 16χρονος Καζαμίας έπαιξε και έδωσε και μία ασίστ!

Τελικό σκορ, Άρης-Σλασκ 93-71.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 49-33, 71-50, 93-71

Η στατιστική της αναμέτρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα