Άρης: Πρώτο φιλικό σε φόντο μεταγραφικό

Στη Χάιφα βρίσκεται η αποστολή του Άρη από σήμερα (21/6) το μεσημέρι. Εκεί, απόψε, στις 21:00 ώρα Ελλάδας, οι “κίτρινοι” θα δώσουν το πρώτο φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη σεζόν 2023-2024, κόντρα στην τοπική Μακάμπι. Ο Απόστολος τερζής θα κάνει τις πρώτες αγωνιστικές δοκιμές, ενώ το Σάββατο 24 του μηνός θα έχει την ευκαιρία να κάνει κι άλλες, στο δεύτερο φιλικό με τον ίδιο αντίπαλο. Παράλληλα, πάντως, οι μεταγραφικές εξελίξεις τρέχουν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Κατ’ αρχάς,

σε ό,τι αφορά στα δύο φιλικά παιχνίδια του Άρη με την Μακάμπι Χάιφα, ο προπονητής των “κίτρινων” έχει μαζί του 22 παίκτες. Οι δύο εξ αυτών είναι καινούργια αποκτήματα και πρόκειται για τους Ντομαγκόι Πάβισιτς και Ρόναλντ Ματαρίτα, οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας με την ομάδα και ακολούθησαν την αποστολή.

Οι παίκτες που πήγαν στο Ισραήλ είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Κουέστα, Κουτρουλίδης

Αμυντικοί: Εμπακατά, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Ματαρίτα, Φαμπιάνο, Τανούλης, Καραμανλής, Η. Σγούρος

Μέσοι: Ρουπ, Νταρίντα, Πάβισιτς, Νταμπό, Ντουκουρέ, Ρ. Σγουρός, Μπεκιαρίδης, Τσέρα

Επιθετικοί: Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι, Πάλμα, Παναγίδης

Γκαρσία, Πίρσμαν, Φατόρε

Από τη σύνθεση της αποστολής κατανοεί εύκολα κανείς ότι υπάρχουν πολλοί νέοι μέσα σε αυτήν, παίκτες της Κ19 του Άρη κυρίως. Επίσης, διαπιστώνει ότι απουσιάζει το όνομα του Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντίνος έμεινε στη Θεσσαλονίκη για έναν σημαντικό λόγο. Να προχωρήσει το θέμα της επικείμενης μεταγραφής του στην ομάδα Άτλας, στο Μεξικό. Οι Μεξικάνοι του προσφέρουν τριετές συμβόλαιο και ο ίδιος αποδέχεται την πρόταση.

Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες έχει προκύψει ενδιαφέρον της ολλανδικής Γκρόνινγκεν για τον Μάρβιν Πίρσμαν. Οι Ολλανδοί θέλουν τον παίκτη, έχουν καταθέσει πρόταση στην ΠΑΕ Άρης κι όπως λένε οι πληροφορίες οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Υπάρχει ανοικτό και το θέμα της επισημοποίησης της συνεργασίας με τον Βαλεντίνο Φατόρε. Ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας είναι στη Θεσσαλονίκη από χθες (20/6) για να συμφωνήσει οριστικά με τον Άρη και απομένουν οι υπογραφές στα συμβόλαια για να κλείσει η μεταγραφή.

Όλα αυτά τα τρέχει στην έδρα της ομάδας ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας δεν ταξίδεψε στο Ισραήλ, για να παραστεί στα δύο φιλικά με την Μακάμπι Χάιφα. Εφόσον κλείσουν οι παραπάνω υποθέσεις, πρέπει να προχωρήσουν τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας, καθώς αναμένεται να γίνουν άλλες τέσσερις μεταγραφές μέχρι να μεταβούν οι “κίτρινοι” στη Βουλγαρία για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα