Άρης: Προέχει η πνευματική διαχείριση

Με νωπές ακόμη τις μνήμες και παγωμένη τη σκέψη από την αποτρόπαια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, επειδή… ήταν Άρης, οι “κίτρινοι” υποδέχονται σήμερα (5/2, 19:30, NS Prime) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον Βόλο, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League 1.

Προτεραιότητά

τους είναι η διαχείριση της κατάστασης σε πνευματικό επίπεδο. Το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για όλους στην ομάδα, με απανωτά παιχνίδια, άσχημα αποτελέσματα και βεβαίως το γεγονός που σόκαρε ολόκληρο τον οργανισμό του συλλόγου, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο. Η δύσκολη νίκη επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι που προηγήθηκε βοήθησε να ηρεμήσουν ως ένα βαθμό τα πνεύματα, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι η επήρεια της δολοφονίας δεν υφίσταται ακόμη στην ομάδα.

Η επισήμανση του Άκη Μάντζιου στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης “μιλάει” από μόνη της, σχετικά με το ποια είναι η κατάσταση στην ομάδα και πώς προσπαθούν να τη διαχειριστούν οι “κίτρινοι”. “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα. Για να ανταποκριθούμε σε αυτό, πρέπει να παρουσιαστούμε τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά πάρα πολύ δυνατοί”, τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Άρη, υπογραμμίζοντας την πνευματική ετοιμότητα που πρέπει να επιδείξουν οι “κίτρινοι”. Κι αυτό είναι το δύσκολο, όταν έχουν προηγηθεί όσα προηγήθηκαν.

Από τη δική τους πλευρά, και οι παίκτες του Άρη στέκονται στη διπλή δυσκολία που έχει η σημερινή (5/2) αναμέτρηση της ομάδας με τον Βόλο εντός έδρας. Πέρα, δηλαδή, από τον αντίπαλο, που είναι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και μπορεί να κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε έδρα, υπάρχει και η βαριά ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει στα αποδυτήρια ο χαμός του Άλκη, κάτι που χρειάζεται αντιμετώπιση με ειδικό τρόπο. Σκέψεις που φανέρωσε ο Ντάνιελ Μαντσίνι στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA για τον αγώνα, χαρακτηριστικές του κλίματος που υπάρχει στα “κίτρινα” αποδυτήρια.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι Φαμπιάνο και Λούμορ δεν είναι στη διάθεση του Άκη Μάντζιου για το σημερινό παιχνίδι. Ο πρώτος λόγω τιμωρίας και ο δεύτερος λόγω τραυματισμού. Οι παίκτες που πήρε μαζί του ο προπονητής του Άρη στην αποστολή είναι οι εξής: Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκάμα, Γκαρσία, Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Μπράμπετς, Σάκιτς, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Εντιαγέ, Ματίγια, Σούντγκρεν, Λόπεθ, Γκάνεα, Ντουρκουρέ, Πάλμα, Δεληζήσης, Μάνος, Ασλανίδης.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, οι Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Δεληζήσης και Σάκιτς αναμένεται να είναι στην άμυνα, οι Σάσα και Ματίγια να αγωνιστούν ως αμυντικοί μέσοι, οι Εντιαγέ, Μαντσίνι και Γκαρσία ως μεσοεπιθετικοί και ο Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα