Άρης: Πρεμιέρα με υψηλό εμπόδιο

Ομάδα με ένδοξο παρελθόν και ιδιαίτερη δυναμική στο γερμανικό ποδόσφαιρο θα είναι η πρώτη αντίπαλος του Άρη στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία. Το Αμβούργο κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχασε το εισιτήριο της επιστροφής στη Μπουντεσλίγκα στους αγώνες μπαράζ με τη Χέρτα Βερολίνου, έχοντας μάλιστα νικήσει στο πρώτο ραντεβού, χάνοντας όμως με διαφορά δύο τερμάτων στη ρεβάνς στην έδρα του από την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ. Προσώπου που έχει γράψει τις σημαντικότερες σελίδες της καριέρας του στο ποδόσφαιρο με το Αμβούργο.

Η ομάδα του Τιμ

Βάλτερ διαθέτει το μικρότερο σε ηλικία ρόστερ την 2η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου με μέσο όρο τα 24 έτη. Προπονητής της είναι από πέρυσι το καλοκαίρι ο 46χρονος Τιμ Βάλτερ με τον οποίο η ομάδα είχε πέρυσι στο πρωτάθλημα 16 νίκες 12 ισοπαλίες και 6 ήττες τερματίζοντας στην 3η θέση και σε απόσταση 3ων βαθμών από την 2η Βέρντερ Βρέμης που πήρε μαζί με τη Σάλκε τα εισιτήρια για απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Το Αμβούργο θα παίξει για 5η διαδοχική σεζόν στην 2η κατηγορία της χώρας έχοντας τερματίσει στην πρώτη τετράδα και τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν. Κατέκτησε πρωτάθλημα Γερμανίας για τελευταία φορά το 1983 και ήταν το 6ο της ιστορίας της, ενώ έχει πάρει και τρία κύπελλα Γερμανίας. Επίσης διέπρεψε σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατακτώντας το κύπελλο Πρωταθλητριών το 1983 και το Κυπελλούχων έξι χρόνια νωρίτερα.

Το Αμβούργο παίζει σε σχηματισμό 4-3-3 και διαθέτει δύο παίκτες που έκαναν σημαντική διαφορά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού πέρυσι. Πρόκειται για τους Ρόμπερτ Γκλάτσελ με 27 γκολ και 4 ασίστ σε 41 παιχνίδια πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις και Σόνι Κίτελ με 9 γκολ και 18 ασίστ!
Παράλληλα με τους κορυφαίους επιθετικούς της όμως είχε και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 35 γκολ παθητικό, εννέα λιγότερα από την πρωταθλήτρια Σάλκε.

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας – μόλις 6 – όμως είχε 12 ισοπαλίες – τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στη σεζόν – που την στέρησαν τη δυνατότητα να επιστρέψει εφέτος στη Μπουντεσλίγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα