Άρης: Πλήρωσε τις φοβίες του, είδε τις αδυναμίες του

Άρης: Πλήρωσε τις φοβίες του, είδε τις αδυναμίες τουedadaΚυρ, 11/29/2020 - 11:00

Από το πρώτο crash test της σεζόν ο Άρης δεν βγήκε αλώβητος. Γνώρισε την ήττα χθες (28/11) από τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης", που ήταν η πρώτη

την τρέχουσα σεζόν, έφυγε από την κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας της Super League 1 και τώρα καλείται να μετρήσει τι δεν έκανε καλά, ώστε να διορθωθεί και να επανέλθει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα.

Μια πρώτη ανάγνωση του ματς δείχνει ότι οι "κίτρινοι" δεν προσέγγισαν το παιχνίδι με τον καλύτερο γι' αυτούς τρόπο. Η μεγάλη τους δύναμη είναι στη μεσοεπιθετική γραμμή, η οποία χθες ήταν αποδυναμωμένη. Όχι γιατί ο Λούκας Σάσα δεν είναι ένας καλός παίκτης - τουναντίον, μάλιστα- αλλά διότι η παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα μαζί με τους Χαβιέ Ματίγια και Τζέιμς Τζέγκο περισσότερα αμυντικά χαρακτηριστικά έδινε στην ομάδα παρά δημιουργικά.

Η αποστολή του Βραζιλιάνου μέσου ήταν να πιέζει στην πρώτη μπάλα τους παίκτες του Ολυμπιακού. Μέχρι κάποιο σημείο στην αρχή το έκανε με επιτυχία, όμως, κόντρα σε τέτοιου επιπέδου ομάδες, δεν αντέχει ένας αντίπαλος να αμύνεται ενενήντα λεπτά. Πρέπει να γίνει και δημιουργικός, να πάρει χώρο, να γίνει επικίνδυνος, να κρατήσει μπάλα και μαζί τους απέναντι στο δικό τους μισό στο γήπεδο.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι όσο αγωνιζόταν η συγκεκριμένη τριάδα στον άξονα. Η μπάλα δεν πήγαινε με επιτυχία, όπως σε άλλα ματς, στους ποιοτικούς Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία, οι οποίοι μπλοκαρίστηκαν εύκολα από τους αντιπάλους τους, και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει η ζωή των "ερυθρόλευκων" άνετη.

Αυτό άλλαξε μόνο όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Φακούντο Μπερτόγλιο, που έδειξε διάθεση (ακριβώς επειδή έχει αυτή την ικανότητα) να κρατήσει μπάλα και να φτιάξει το παιχνίδι. Πλέον, όμως, ήταν αργά, διότι ο Άρης ήταν ήδη πίσω στο σκορ με δύο τέρματα σε βάρος του κι εκ των πραγμάτων είχε δύσκολο έργο να φτάσει -έστω- στην ισοφάριση. 

Αυτή τη φοβία, να προσεγγίσει πιο επιθετικά από την αρχή το παιχνίδι, δηλαδή, ο Άρης την πλήρωσε χθες. Όπως πλήρωσε και την αδυναμία που έχει στις στημένες φάσεις, καθώς από μια τέτοια ήρθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει και βρέθηκε νωρίς να κυνηγάει στο σκορ και να αγχώνεται.

Βεβαίως, για άλλη μία φορά φάνηκε η αδυναμία να απειλήσει με τους επιθετικούς κρούσης. Δεν το έχει το εύκολο γκολ ο Άρης από αυτούς κι όσο περνούν οι αγωνιστικές αυτό γίνεται όλο πιο φανερό και όλο και πιο ενοχλητικό για την ομάδα. Τόσο ο Δημήτρης Μάνος, όσο και ο Κρίστιαν Λόπεθ κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, δίνουν πολλές μάχες έξω από το "κουτί", μέσα σε αυτό, όμως, οι επιδόσεις τους δεν βοηθούν τους "κίτρινους". Μέχρι τώρα στη σεζόν, τουλάχιστον, ο Άρης δεν έχει αυτό που κανονικά περιμένει από αυτούς.

Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να προσθέσει στο παιχνίδι του, διότι δεν μπορεί να περιμένει γκολ μόνο από τον Γκάμα ή τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς. Χθες, για παράδειγμα, όσο αυτοί μπλοκαρισμένοι το γκολ έμοιαζε μακρινή υπόθεση. Ήρθε μόνο με την είσοδο των Μπερτόγλιο και Σαντέ Σίλβα και τη δική τους συνεργασία. 

Γενικώς, ο Άρης μέτρησε στο χθεσινό παιχνίδι τις αδυναμίες του και πήρε το μάθημά του. Αυτό που μένει είναι να το αξιοποιήσει, ειδικά απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν τη δυναμική και την ποιότητα του Ολυμπιακού. Αν το κάνει κι αρχίσουν να βγαίνουν σε αυτά τα παιχνίδια οι αυτοματισμοί που θέλει ο Μάντζιος, τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και στα επόμενα ντέρμπι.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #arisfc Άρης ΕΛΛΑΔΑ Δεν βγήκε αλώβητος από το πρώτο cgash test της σεζόν ο Άρης και τώρα καλείται να αξιοποιήσει το μάθημα που πήρε από τον Ολυμπιακό χθες (28/11) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" Article publish on Κυρ, 11/29/2020 - 11:00 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα