Άρης: Οργισμένη αντίδραση για τα συνθήματα

Έξαρση στην οπαδική βία παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Από την μια τα “τυφλά” χτυπήματα σε 16χρονο οπαδό του Άρη στην περιοχή της Καλαμαριάς και από την άλλη τα ειρωνικά και ανόητα συνθήματα στην περιοχή της Έκθεσης με αναφορά στον δολοφονημένο Άλκη Καμπανό, έδωσαν την αφορμή στον δικηγόρο Γιάννη Πουλτσίδη να αναφερθεί δημόσια στην απαράδεκτη φύση της πράξης.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του κ. Πουλτσίδη: “με εντολή της οικογένειας θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τον εντοπισμό των υπευθύνων και την απόδοση των ποινικών ευθυνών. Ως άνθρωπος θλίβομαι, ως συνήγορος οργίζομαι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Πουλτσίδης:

«Σκέφτηκα πολύ για να κάνω τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Όμως, όπως προχθές, ως άνθρωπος (πρωτίστως) και συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου και κατακρεουργημένου Αλκη μας, έδωσα συγχαρητήρια στην αποστολή του Ν.Π.Σ. Βόλου για την κίνηση τους να αφήσουν από ένα λουλούδι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε άγρια, έτσι και σήμερα οφείλω να γράψω δύο γραμμές για την «αντίπερα όχθη» (από άποψη ανθρώπινης συμπεριφοράς), δεδομένου ότι τα περιστατικά έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Πρώτον, προχθές μια ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων (σύμφωνα με τα ρεπόρταζ) επιτέθηκαν σε ένα ΠΑΙΔΙ 16 ετών, χτυπώντας το με λοστούς και κάθε πρόσφορο μέσο, επειδή φορούσε τη μπλούζα της αγαπημένης του ομάδας. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Πόσο απέχει από τη δολοφονία του Αλκη; Το γεγονός ότι δε θρηνήσαμε άλλο ένα θύμα τυφλής οπαδικής βίας είναι καθαρά θέμα τύχης. (Ολα τα παραπάνω προκύπτουν από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και όχι από ίδια άποψη καθότι δε χειρίζομαι τη σχετική δικογραφία).

Δεύτερον, σήμερα προέκυψε ότι σε ένα τοιχάκι του Παλε Ντε Σπορ στο κέντρο της πόλης, «κάποιοι» έγραψαν το εξής: «Αλκη που είσαι»; Προφανώς αυτό απευθυνόταν με ειρωνεία στον θάνατο του αείμνηστου Αλκη, θεωρώντας (προφανώς) κατόρθωμα και επίτευγμα την στυγερή δολοφονία του. Τυχόν ισχυρισμοί ότι «δεν είναι υβριστικό», «δεν αναφερόταν στον αείμνηστο Αλκιβιαδη Κανπανο», «δεν ξέρουμε ποιοι το έγραψαν» ή ότι «δεν έχει ειρωνική χροιά», «από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν».

Ως άνθρωπος λοιπόν, θλίβομαι και αναρωτιέμαι πού έχει φτάσει η κοινωνία! Ως συνήγορος της οικογένειας του Αλκη όμως, οργίζομαι και κατόπιν εντολής της οικογένειας θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία για τον εντοπισμό των υπαιτίων και την απόδοση των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν από το αηδιαστικό ερώτημα που «ελαφρά τη καρδία» έγραψαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα