Άρης: Όχι νέο πισωγύρισμα…

Ο Άρης θέλει να πει “όχι” σε νέο πισωγύρισμα, που θα τον βουλιάξει ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια. Στη σημερινή (30/10, 20:30, NS Prime) αναμέτρησή του με τον ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, επιζητά μόνο τη νίκη, για να ανέβει ψυχολογικά και βαθμολογικά και να βάλει στέρεα βάση για την αντεπίθεσή του προς την κορυφή της SL1, ώστε να βρεθεί στην ψηλότερη δυνατή θέση πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο

Κύπελλο του Κατάρ.

Ο τρόπος που ήρθε η προηγούμενη ήττα από τον Παναθηναϊκό, στις καθυστερήσεις του αγώνα στο “Απ. Νικολαΐδης”, πλήγωσε τους “κίτρινους” και τους κράτησε χαμηλά στη βαθμολογία μεταξύ των ομάδων που είναι μέσα στην πρώτη εξάδα -και φυσικά, πολύ μακριά από τον στόχο τους, που είναι η είσοδος στην πρώτη δυάδα. Αυτό που έχουν κατά νου, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να κάνουν ένα ξεκίνημα και το σημερινό παιχνίδι μοιάζει ιδανική αφετηρία.

Για τον προπονητή του Άρη, Άλαν Πάρντιου, είναι βασικό ζητούμενο στο σημερινό παιχνίδι η ομάδα του να φανεί βελτιωμένη τόσο στον αμυντικό τομέα, όσο και στον επιθετικό. Ο Άγγλος τεχνικός των “κίτρινων” θέλει ο αγώνας με τον ΟΦΗ να είναι ο πρώτος επί των ημερών του στον πάγκο, στον οποίο η ομάδα του δεν θα δεχτεί γκολ, κάτι που δεν κατάφερε στους πέντε προηγούμενους, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό, τον Βόλο, την ΑΕΚ, τον Ιωνικό και τον Παναθηναϊκό. Επιπλέον, θέλει η ομάδα του να καταφέρει να σκοράρει, αποκτώντας επανασύνδεση με τις αντίπαλες εστίες.

Διόλου τυχαία, λοιπόν, ο Πάρντιου δήλωσε στη NOVA, στις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε εν όψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, ότι… “περιμένω από την ομάδα μου να παρουσιαστεί το ίδιο συμπαγής αμυντικά, όπως στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, αλλά να μην δεχτεί γκολ, και να εμφανιστεί βελτιωμένη στο επιθετικό κομμάτι”. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις στημένες φάσεις των αντιπάλων, που δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα του, τονίζοντας: “Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε εντοπίσει τι δεν κάνουμε σωστά και έχουμε δουλέψει καλά πάνω σε αυτό. Ελπίζω ότι θα το λύσουμε άμεσα!”

Ο Μόουζες Οντουμπάτζο, από την πλευρά των παικτών του Άρη, σχολίασε στις δηλώσεις, που επίσης έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, τόσο την ανάγκη της ομάδας του για νίκη, όσο και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ θα βρεθεί στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με νέο προπονητή στον πάγκο, τον Βάλντας Νταμπράουσκας, στοιχείο που πάντα προσδίδει μια ιδιαιτερότητα στις αναμετρήσεις που συμβαίνει. “Πάντα, όταν υπάρχει μια αλλαγή προπονητή, οι παίκτες θέλουν να δείξουν την ποιότητα τους και πως αξίζει να αγωνίζονται κάθε Κυριακή. Δεν μας αφορά αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση… Δεν αλλάζουμε τον τρόπο, που προσεγγίζουμε τα παιχνίδια. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε τον παράγοντα αυτόν υπέρ μας, και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη”, τόνισε.

Ο Άλαν Πάρντιου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση για το σημερινό παιχνίδι να μετρά δύο πολύ σημαντικές επιστροφές, αυτές των Μπράμπετς και Μαντσίνι. Αυτό σημαίνει ότι έχει δύο πολύ σημαντικές προσθήκες, μία για την αμυντική του γραμμή και μία για την επιθετική, σε σχέση με την αναμέτρηση που προηγήθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στον αντίποδα, ο Πάρντιου δεν έχει τους τιμωρημένους Ζερβίνιο και Πάλμα, όπως και τον Ντουκουρέ, που δεν έχει επιστρέψει ακόμη από τον τραυματισμό του. Επιπλέον αυτών, εκτός εικοσάδας άφησε τους Χαΐροβιτς, Μαρμαρίδη, Τανούλη, Σγούρο, Παναγίδη και Καρακασίδη. Στην αποστολή για τον αγώνα συμπεριέλαβε τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Fabiano Leismann, Brabec, Iturbe, Manu Garcia, Mateo Garcia, Mancini, Gray, M’Bakata, Nkoulou, Diop Gueye, Dabo, Odubajo, Peersman, Mazikou, Etebo, Camacho, Rodriguez, Χατζηιωάννου.

Ο Άγγλος προπονητής του Άρη αναμένεται να παρατάξει τη βασική ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τους Οντουμπάτζο και Μαζικού δεξιά κι αριστερά στην άμυνα, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Ετέμπο και Νταμπό αμυντικούς μέσους, τον Μανού Γκαρθία επιτελικό μέσο, τους Μαντσίνι και Καμάτσο στις πτέρυγες και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα