Άρης: Ο Καμαρά φεύγει, ο Λόπεθ έρχεται!

Ο Άρης είναι αναγκασμένος να ζήσει με μια σημαντική απουσία μέσα στον επόμενο μήνα, τον Ιανουάριο. Αυτή του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Μαυριτανίας, για να πάρει μέρος με την ομάδα της χώρας του στο Κόπα Άφρικα. Το κενό που αφήνει στη γραμμή κρούσης των “κίτρινων” ο Αφρικανός είναι μεγάλο. Μεγάλο είναι και το βάρος που πέφτει στον Κρίστιαν Λόπεθ, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα κληθεί να το αναπληρώσει.

Σε ό,τι αφορά στον Καμαρά,

τα παιχνίδια της Εθνικής Μαυριτανίας είναι ορισμένα να γίνουν στις 12 Ιανουαρίου, με αντίπαλο την Γκάμπια, στις 16 Ιανουαρίου, με την Τυνησία, και στις 20 Ιανουαρίου με το Μάλι. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι και ο Καμαρά μείνει μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του θεσμού, θα απουσιάσει ένα μήνα από την τελευταία υποχρέωση που είχε με τον Άρη, στις 23 Δεκεμβρίου με αντίπαλο τον ΟΦΗ, για το Κύπελλο. Το διάστημα θα παραταθεί, βεβαίως, αν η Εθνική Μαυριτανίας προχωρήσει στη διοργάνωση. Να σημειωθεί ότι ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 6 Φεβρουαρίου.

Το κακό για τον Άρη είναι ότι χάνει τον Καμαρά ακριβώς μετά το καλύτερο παιχνίδι που έκανε μέχρι τώρα με τους “κίτρινους”, αυτό στο Ηράκλειο. Εκεί, ο βασικός κεντρικός επιθετικός του Άρη πήρε την αποβολή του Μιγκέλ Μεγιάδο, που κατά δήλωση του προπονητή των Κρητικών, Νίκου Νιόπλια, έκρινε το ματς, έκανε τη σέντρα από την οποία ήρθε το πέναλτι των “κίτρινων”, που μετουσίωσε σε γκολ ο Μπρούνο Γκάμα, και τελικώς σκόραρε κι ο ίδιος για το τελικό 0-2.

Μπορεί και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (5-1 το σκορ, θυμίζουμε) να είχε ένα (1) γκολ και δύο (2) ασίστ, όμως, η σημασία του παιχνιδιού στην Κρήτη ήταν διαφορετική και η προσφορά του κρίνεται πολύ σπουδαιότερη. Μάλιστα, πριν τον αγώνα με τον ΟΦΗ είχε σκοράρει και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, για το πρωτάθλημα, με το δικό του γκολ να κάνει τη διαφορά (1-0 το αποτέλεσμα). Γενικώς, ο Καμαρά περνούσε φάση ιδιαίτερα ανοδική στον Άρη, οπότε η απουσία του πληγώνει περισσότερο.

Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο το βάρος που πέφτει στον Κρίστιαν Λόπεθ γίνεται πιο μεγάλο από ό,τι θα ήταν σε άλλη περίπτωση. Ο Ισπανός επιθετικός στα τέσσερα (4) παιχνίδια που έχει παίξει ως τώρα μετά τις 20 Νοεμβρίου, όταν άφησε οριστικά πίσω τον σοβαρό τραυματισμό, που τον ταλαιπωρούσε από τον περασμένο Απρίλιο, έχει καταγράψει σαράντα (40′) αγωνιστικά λεπτά. Του τα έδωσε ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος, ακριβώς για να αρχίσει να μπαίνει σε ρυθμό.

Μετά τις 28 Δεκεμβρίου, που θα επιστρέψουν οι “κίτρινοι” στις προπονήσεις, έχει μία εβδομάδα για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις στροφές του, μέχρι τον πρώτο αγώνα του Άρη μέσα στο 2022, που είναι με τον Παναθηναϊκό, εκτός έδρας, στις 5 Ιανουαρίου, για τη Super League 1. Αν είναι απολύτως έτοιμος για βασικός τότε, αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει η τεχνική ηγεσία της ομάδας, η οποία, πάντως, ποντάρει στην επιστροφή του Ισπανού.

Στη συζήτηση μπαίνει και το ενδεχόμενο ο Άρης να ενισχυθεί στη θέση του επιθετικού κρούσης. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες αυτό. Όπως, αν απαλλαγεί η ομάδα από το συμβόλαιο του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δεν υπολογίζεται. Αλλά και από τα δείγματα γραφής του Κρίστιαν Λόπεθ, εφόσον πράγματι κληθεί να πάρει θέση βασικού και καταφέρει να αναπληρώσει επάξια το κενό του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Αυτό το τελευταίο είναι το ιδανικό σενάριο για τους “κίτρινους”. Διότι, αν συμβεί, τότε η ομάδα δεν θα χρειαστεί να ψάχνει μέσα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο εναγωνίως να βρει αξιόπιστη λύση σε μια κομβική θέση της ενδεκάδας. Μια λύση, η οποία, επιπλέον, συνήθως κοστίζει ακριβά, μιας και είναι τέτοια η σημασία της θέσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα