Άρης: Ο έλεγχος προόδου στο Kräuterdorfstadion Söchau

Ολοκλήρωσε χθες (6/7) ο Άρης τις προπονήσεις του στο Kräuterdorfstadion Söchau, στην Αυστρία, με δύο προγράμματα, ένα το πρωί κι ένα το απόγευμα. Η παραμονή της αποστολής των “κίτρινων” στην περιοχή αυτή, που βρίσκεται στα νότια της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με Σλοβενία και Ουγγαρία, κράτησε εννιά ημέρες και ο Χέρμαν Μπούργος είχε

την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του στο πλαίσιο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας εν όψει της έναρξης της σεζόν 2022-2023.

Η σημερινή (7/7) είναι η δέκατη και τελευταία ημέρα, όμως, δεν υπάρχει άλλη προπόνηση, αλλά το τρίτο και τελευταίο φιλικό στην Κεντρική Ευρώπη, που θα γίνει επί σλοβένικου εδάφους, στις 18:30 (NS Start), και με αυτό θα κλείσει ο κύκλος της παραμονής εκεί, καθώς αύριο η αποστολή των “κίτρινων” παίρνει το δρόμο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.

Έχει ενδιαφέρον να εστιάσουμε στην πρόοδο που έκαναν οι “κίτρινοι” όλες αυτές τις ημέρες, με βάση την εικόνα που έδειξαν. Κατ’ αρχάς, ο Μπούργος, για τον οποίο ήταν η πρώτη φορά που είχε την ευθύνη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας μιας ομάδας ως πρώτος προπονητής, έδειξε να γνωρίζει τι ακριβώς ήθελε να κάνει.

Ανέβασε την ένταση στις προπονήσεις σταδιακά, δουλεύοντας από την πρώτη μέρα σε διάφορα κομμάτια της τακτικής, ώστε να μονταριστεί καλύτερα το σύνολο εν όψει της έναρξης των επίσημων αγώνων. Η καλή (σχετικά) εικόνα της ομάδας στα δυνατά φιλικά με το Αμβούργο και τη Γάνδη επιβεβαιώνουν του λόγο το αληθές. Μάλιστα, δοκίμασε δύο διαφορετικά σχήματα σε αυτά τα ματς, το 4-4-2 και το 3-5-2, με την ομάδα να αποδίδει σχετικά καλά και στις δύο περιπτώσεις.

Οι τερματοφύλακες

Σε ό,τι αφορά στους τερματοφύλακες, ξεκάθαρο προβάδισμα για τη θέση νούμερο “1” φαίνεται ότι έχει ο Κουέστα. Ο Ισπανός είναι σε εξαιρετικά καλή διάθεση, ενώ δεν φόρεσε τυχαία το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα δύο φιλικά, όσο αγωνίστηκε. Ο Σιαμπάνης δείχνει και αυτός σε πολύ καλή κατάσταση και όπως φαίνεται αποτελεί τη δεύτερη επιλογή για την εστία του Άρη.

Όσο για τους άλλους δύο, ο Ντένις κατ’ αρχάς δύσκολα θα βρεθεί έστω και δεύτερος στην ιεραρχία, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά. Δεν φαίνεται να είναι στις προτιμήσεις του προπονητή, ο οποίος, όμως, όσο τον έχει στη διάθεσή του είναι υποχρεωμένος να τον υπολογίζει διά παν ενδεχόμενο. Ο νεαρός Καρακασίδης είναι τέταρτος στη σειρά. Και μόνο η συμμετοχή του στην προετοιμασία είναι μεγάλο κέρδος για τον ίδιο.

Οι αμυντικοί

Στους αμυντικούς, το δίδυμο των στόπερ, Φαμπιάνο και Μπράμπετς, είναι ακλόνητο στις συγκεκριμένες θέσεις και δείχνει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν, δηλαδή σε πολύ καλή κατάσταση! Ειδικά ο δεύτερος, μοιάζει βιονικός, αφού όταν οι άλλοι σταματούσαν την προπόνηση, αυτός συνέχιζε…

Οι Εμπακατά και Πίρσμαν αυτή τη στιγμή έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για τις θέσεις των οπισθοφυλάκων. Ο πρώτος προσπαθεί να ανέβει αγωνιστικά και να εδραιωθεί δεξιά, ενώ ο δεύτερος είναι ώριμος αγωνιστικά και απολύτως συνεπής σε αυτά που ζητά ο προπονητής.

Πιο πίσω είναι οι νεαροί Μαρμαρίδης, Ασλανίδης, Χρυσόπουλος και Τανούλης, όμως, ειδικά για τους δύο τελευταίους, ο Μπούργος μόνο θετικά δείχνει να σκέφτεται. Αυτούς, δεν αποκλείεται να τους κρατήσει στην πρώτη ομάδα και να τους δώσει σταδιακά χρόνο συμμετοχής.

Οι μέσοι

Στη μεσαία γραμμή, ο Ντουκουρέ είναι ανεβασμένος ως αμυντικός μέσος και δείχνει να υπηρετεί καλά το ρόλο του. Θέλει να ανέβει αγωνιστικά, έχει στόχο να βρεθεί ξανά στην Εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού κι αυτό είναι μεγάλο κίνητρο γι’ αυτόν.

Ο Ματέο Γκαρσία αποτελεί μεγάλη έκπληξη! Παρότι μετακινήθηκε, αναγκαστικά, από την πτέρυγα στον άξονα, ως αμυντικός μέσος, μάλιστα, δίπλα στον Ντουκουρέ, ανταποκρίθηκε απολύτως σε ό,τι του ζήτησε ο προπονητής. Έχει αποδεχτεί το νέο ρόλο και δείχνει ότι, αν κι όποτε κληθεί να τον υπηρετήσει, θα το κάνει με καλή διάθεση, και καλά!

Ο Ντιόπ ήρθε αργότερα στην προετοιμασία από την αποστολή. Είναι φανερά πίσω σε φυσική κατάσταση και χρειάζεται αγωνιστικό ρυθμό. Τα πρώτα στοιχεία που έδειξε είναι καλά, όμως, έχει δρόμο ακόμη.

Ο Ιτούρμπε εμφάνισε ηγετικά στοιχεία στην προετοιμασία. Έδειξε ότι θέλει να πάρει πάνω του την ομάδα, να ξεκινούν όλα με αυτόν μπροστάρη. Την περασμένη σεζόν δεν έκανε καλή προετοιμασία, καθώς αποκτήθηκε από τον Άρη, όταν είχε τελειώσει το βασικό στάδιο. Τώρα πατάει καλά στα πόδια του κι αυτό το βγάζει.

Ο Μαντσίνι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν, που ήταν ο MVP της ομάδας! Μπήκε με φόρα και δείχνει να είναι πολύ ανεβασμένος. Ψυχολογικά είναι πολύ καλά κι αυτό του βγαίνει μέχρι το τελευταίο λεπτό της κάθε προπόνησης.

Ο Χαΐροβιτς κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, ενώ οι νεαροί Σγούρος και Παναγίδης έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Θέλουν δουλειά, όμως, ακόμη οι δύο τελευταίοι.

Οι επιθετικοί

Σε ό,τι αφορά στους επιθετικούς, ο Πάλμα κατανοεί ότι έρχονται στην ομάδα επιθετικοί που ενδεχομένως θα έχουν προβάδισμα σε σχέση με αυτόν ως βασικές επιλογές για την ενδεκάδα. Αυτό τον κάνει να θέλει να δείξει κάτι παραπάνω στον προπονητή του, για να τον βάλει ψηλά στη λίστα των επιλογών. Δείχνει διάθεση, όμως, αυτό από μόνο του δεν φθάνει. Από την πλευρά του οφείλει να δώσει περισσότερα.

Ο Γκρέι ανέβηκε πολύ αργότερα στο Σοχάου. Πρόλαβε να παίξει κάποια λεπτά στον αγώνα με τη Γάνδη, στα οποία έδειξε ότι η θέση του φορ προφανώς θα γράφει με μεγάλα γράμματα το όνομά του! Κι όχι γιατί φέρει βαρύ βιογραφικό, αλλά γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το έχει καλά και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Χρειάζεται βελτίωση η φυσική του κατάσταση και κυρίως να πιάσει ρυθμό μέσα στην ομάδα, βρίσκοντας καλές συνεργασίες με τους υπόλοιπους.

Θετική έκπληξη αποτέλεσε ο νεαρός Χατζηιωάννου. Μπορεί να είναι αδύναμος σωματικά για το επίπεδο μιας αντρικής ομάδας, όμως, έχει μεγάλη διάθεση να μάθει από τους υπόλοιπους και να σταθεί. Έχει ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθεί ο συγκεκριμένος, αν αποφασιστεί να παραμείνει στην ομάδα.

Να σημειωθεί ότι στην Αυστρία ταξίδεψαν αρχικά 21 παίκτες. Σταδιακά, ο αριθμός ανέβηκε στους 23, με την προσθήκη των Ντιόπ και Γκρέι. Το ρόστερ θα γεμίσει κι άλλο, καθώς ήδη έχουν αποκτηθεί οι Μπράντλεϊ Μαζικού και Μπριάν Νταμπό, οι οποίοι θα ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους στη Θεσσαλονίκη. Βεβαίως, αναμένεται η έλευση κι άλλων, τουλάχιστον, δύο ακόμη παικτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα