Άρης-Ντινάμο Κιέβου 1-0: Και πως να μη γουστ-ΆΡΗΣ (highlights)

Η ομάδα του Τερζή πίεσε ψηλά στο ξεκίνημα, έκλεψε μπάλες και μέχρι το τέταρτο είχε κάνει ήδη 4 τελικές με σπουδαιότερη τη διπλή φάση με Φεράρι και Ζουλς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 24′ ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν σε γύρισμα του Φεράρι ο Κάρλσον βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το πλασέ του κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να μην απειλούν αλλά και να μην

απειλούνται. Η καλύτερη φάση των Ουκρανών ήρθε στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, με το σουτ του Γιαρμολένκο να κοντράρει και να φτάνει εύκολα στα χέρια του Κουέστα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με τον Άρη πάντως να κρατάει μακριά από την εστία του την Ντινάμο. Στο 64′ η Νταρίντα μέσα από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπούστσαν με το κεφάλι, αλλά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τη συμπλήρωση 70 λεπτών. Μετά από κεφαλιά του Φαμπιάνο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τίμτσουκ και ο Πάλμα ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Μάλιστα ο Πάλμα “σήκωσε” φανέλα στη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Η απάντηση των Ουκρανών ήρθε με το πλασέ του Σαπαρένκο μέσα από την περιοχή 5 λεπτά αργότερα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 89′ χρειάστηκε η εξαιρετική επέμβαση του Κουέστα στο σουτ του Γιαρμολένκο για να μείνει το 1-0. Η Ντινάμο πίεσε στο τέλος για την ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρει.

Ο Άρης μάλιστα ακούμπησε το 2-0 στο 5ο των καθυστερήσεων με το πλασέ του Μενέντεζ να σταματάει στον Μπούστσαν.

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Φεράρι, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Ζουλς, Νταρίντα, Τζούρασεκ, Κάρλσον, Πάλμα, Μορόν.

Ντινάμο Κιέβου (Μ. Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Ντούμπιντσακ, Σιρότα, Ποπόφ, Τίμτσουκκ, Σαπαρένκο, Σιντόρτσουκ, Καμπάιεφ, Γιαρμολένκο, Μπουγιάλσκι, Μπενίτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα