Άρης: Νίκη για να κρατήσει ζωντανό το στόχο

Ο Άρης έχει μια σημαντική μάχη σήμερα (8/5, 21:00, NS Prime) μπροστά του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της SL1, κι έναν πρωτεύοντα στόχο. Υποδέχεται τον -και μαθηματικά, πλέον- πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2021-2022, Ολυμπιακό, κόντρα στον οποίο θέλει το τρίποντο, για να κρατήσει ζωντανό το στόχο της ευρωπαϊκής

εξόδου και να συνεχίσει πιο δυνατά την προσπάθεια να κλειδώσει το εισιτήριο στις αγωνιστικές που απομένουν στη διαδικασία του μίνι αυτού πρωταθλήματος.

Αυτό που σίγουρα πετυχαίνει ο Άρης με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό είναι να κρατηθεί στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της SL1, αν στο αθηναϊκό ντέρμπι, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, που ξεκινάει στις 19:30 και γίνεται στο ΟΑΚΑ, νικητές αναδειχτούν οι “πράσινοι” και μείνουν αυτοί τρίτοι, όπως είναι τώρα. Θυμίζουμε, στους 54 βαθμούς είναι το “τριφύλλι”, στους 53 ο Άρης και στους 52 η “Ένωση”, στην πέμπτη θέση.

Στο σενάριο της ισοπαλίας στο ντέρμπι της Αθήνας και νίκης του Άρη, οι “κίτρινοι” ανεβαίνουν ξανά τρίτοι, ξεπερνώντας κατά έναν πόντο τον Παναθηναϊκό και τρεις την ΑΕΚ, ενώ στο σενάριο νίκης της “Ένωσης” και νίκης του Άρη, οι “κίτρινοι” της Θεσσαλονίκης είναι και πάλι μόνοι τρίτοι, στο συν δύο από τους “πράσινους” και στο συν ένα από τον “Δικέφαλο”. Το πλέον απευκταίο σε κάθε περίπτωση σενάριο για τον Άρη είναι να γνωρίσει την ήττα από τους “ερυθρόλευκους” και το δεύτερο χειρότερο να έρθει ισόπαλος στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Στην τελευταία περίπτωση, θα παίξει πολύ μεγαλύτερο ρόλο για τη συνέχεια της διαδικασίας το σημερινό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.

Η ιδιαιτερότητα της σημερινής αναμέτρησης στο “Κλεάνθης Βικελίδης” είναι ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε αυτήν χωρίς 13 βασικούς και με έξι παίκτες από τη Β’ ομάδα του. Αυτό το γεγονός έχει διπλή ανάγνωση και προφανέστατα δύο ενδεχόμενα αποτελέσματα. Αφενός, δεν θα είναι η ομάδα που κυνήγησε και πήρε το πρωτάθλημα. Αφετέρου, οι παίκτες που θα κληθούν να παίξουν σήμερα έχουν έξτρα κίνητρο, να δείξουν τι αξίζουν και να αποδείξουν ότι έχουν θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας την ερχόμενη περίοδο. Τουτέστιν, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εικόνα του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι.

“Χρειαζόμαστε τη νίκη, και αυτήν θα ψάξουμε να βρούμε”, “φώναξε” ο Χερμάν Μπούργος στους παίκτες του Άρη εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA τις προηγούμενες ημέρες. Με τον τρόπο του, ο Αργεντίνος τεχνικός το πέρασε το μήνυμα στα αποδυτήρια, ότι δεν χωράει άλλο αποτέλεσμα από αυτό στο συγκεκριμένο ματς.

“Πρέπει να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι στον πρωταθλητή. Εμείς θα κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς μέσα στην έδρα μας”, τόνισε από τη δική του πλευρά ο Ντάνιελ Μαντσίνι, επίσης στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA, δείχνοντας ότι έχει λάβει το μήνυμα του προπονητή του και ότι κατανοεί τη σημασία του αγώνα.

“Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ποιότητά μας και να πάρουμε πλεονέκτημα Ευρώπης”, επισήμανε ο Μπρούνο Γκάμα, κι αυτός στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA, εν όψει του ντέρμπι με τους “ερυθρόλευκους”. Ο αρχηγός δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε… to the point, κάνοντας άμεση αναφορά στην ευρωπαϊκή έξοδο, χωρίς περιστροφές.

Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό σήμερα με τους εξής στην αποστολή: Cuesta, Σιαμπάνη, Bruno Gama, Mateo Garcia, Iturbe, Fabiano Leismann, Brabec, Bertoglio, Mancini, Ndiaye, Matilla, Sundgren, Luis Palma, Doukoure, M’Bakata, Sakic, Hajrovic, Δεληζήση, Μάνο, Μαρμαρίδη, Ασλανίδη. Εκτός έμειναν οι Kamara (τιμωρημένος), Lucas Sasha, Ganea, Benalouane, Cristian Lopez (τραυματίες) και οι Denis και Lumor Agbenyenu.

Ο Μπούργος αναμένεται να επιστρέψει στο σχηματισμό 4-4-2, αφήνοντας το 4-3-3 της προηγούμενης εβδομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο δεν βοήθησε τον Άρη να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Τερματοφύλακας αναμένεται να είναι ο Κουέστα, στην άμυνα από δεξιά οι Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Σούντγκρεν, αμυντικοί μέσοι οι Ματίγια και Ντουκουρέ, στις πτέρυγες οι Ιτούρμπε και Μαντσίνι, με τους Πάλμα και Εντιαγέ επιθετικό δίδυμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα