Άρης: Μανού Γκαρθία, 297 ημέρες μετά…

Πρώιμες… γιορτές έκαναν σήμερα (13/12) ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσία του Άρη! Κι αυτό, διότι είδαν τον Μανού Γκαρθία να ακολουθεί μέρους του κανονικού προγράμματος προπόνησης της ομάδας για πρώτη φορά μετά από 297 ημέρες από τον σοβαρό τραυματισμό του. Αυτό, όπως είναι ευνόητο, προκάλεσε την αισιόδοξη σκέψη ότι ο παίκτης σχετικά σύντομα μπορεί να επανέλθει στην αγωνιστική δράση και να συμμετάσχει σε επίσημη αναμέτρηση.

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Άρης

αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την έλλειψη οργανωτή του παιχνιδιού, η πιθανότητα επανάκαμψης του Γκαρθία μόνο ικανοποίηση μπορεί να δίνει στους ανθρώπους της τεχνικής ηγεσίας των “κίτρινων”. Μάλιστα, το γεγονός είναι πολύ κοντά χρονικά με την επάνοδο σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων του Λούκας Ρουπ, ο οποίος απουσιάζει από επίσημη αναμέτρηση από τις 17 Σεπτεμβρίου, από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και δώθε.

Ο Μανού Γκαρθία, ως γνωστόν, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στις 25 του περασμένου Ιανουαρίου, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για το Κύπελλο. Χρειάστηκε να κάνει επέμβαση αποκατάστασης της ζημιάς και στη συνέχεια μπήκε σε μακρά περίοδο αποθεραπείας, όπως προβλέπεται.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα στα μέσα του περασμένο Οκτώβρη, διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να κάνει νέα επέμβαση στο ίδιο γόνατο, διότι η ζημιά δεν είχε διορθωθεί όπως έπρεπε. Αυτό πήγε ακόμη πιο πίσω την περίοδο της αποθεραπείας του και της επανόδου του σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς, κάτι που εν μέρει έγινε σήμερα.

Η ελπίδα της τεχνικής ηγεσίας του Άρη είναι ότι όλα θα πάνε καλά και ο Γκαρθία πράγματι θα είναι και πάλι έτοιμος για να πάρει μέρος σε επίσημο αγώνα σε χρόνο προβλεπόμενο, δηλαδή στο ξεκίνημα του ερχόμενου μήνα, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Αν όντως συμβεί αυτό, θα είναι σαν να έχουν κάνει οι “κίτρινοι” μια μεταγραφή σε θέση που χρειάζονται ενίσχυση. Βεβαίως, το πολύ καλό σενάριο εδώ είναι να έχει ανέβει αγωνιστικά και ο Ρουπ μέχρι τότε, ο οποίος έχει χάσει με τη σειρά του πολύ χρόνο την τρέχουσα σεζόν, και οι βασικές επιλογές για τη θέση “10” να είναι δύο.

Πάντως, εν όψει του ερχόμενου αγώνα με τον ΟΦΗ, ο Άκης Μάντζιος είναι πολύ πιθανό για την κάλυψη μιας άλλης θέσης, αυτής του αριστερού οπισθοφύλακα, να χρειαστεί να κάνει και πάλι… αλχημείες! Ο λόγος είναι ότι οι Φράνκο Φεράρι και Ρόναλντ Ματαρίτα, οι δύο διαθέσιμοι για τη θέση δηλαδή, είναι ακόμη εκτός προπονήσεων, συνεχίζοντας τα ατομικά τους προγράμματα, καθώς δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους. Ατομικά έκαναν και σήμερα οι Μιχάλης Παναγίδης και Ντομαγκόι Πάβισιτς, ενώ ο Γιώργος Δεληζήσης δεν προπονήθηκε, διότι ταλαιπωρείται ακόμη από ίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα