Άρης: Κρατάει την ουσία και το “πνεύμα” και πάει παρακάτω

Σε μια νέα ομάδα, όπως είναι ο Άρης των δεκαοκτώ (18) μεταγραφικών αποκτημάτων την περασμένη μεταγραφική περίοδο, το θέμα είναι η πρόοδος. Όσο και να το θέλει κάποιος, καμία ομάδα με τόσους καινούργιους παίκτες, αλλά και καινούργιο προπονητή, δεν μπορεί να “πετάει” μέσα σε ένα δίμηνο. Ακόμη και απέναντι σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους είναι λογικό να δυσκολεύεται.

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, όταν υπάρχουν και απουσίες -και

μάλιστα κομβικές. Από τον Άρη απουσιάζουν αυτή την περίοδο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, όπως είναι οι Μανού Γκαρθία και Λούκας Ρουπ, δηλαδή τα κατ’ εξοχήν “δεκάρια” της ομάδας. Ακόμη κι ο Βλαντιμίρ Νταρίντα, που θα μπορούσε να δώσει κάποιες λύσεις με το box to box παιχνίδι του, δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, εξαιτίας των ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Ο Τσέχος είναι σε φάση διαχείρισής του από την τεχνική ηγεσία για να μην γίνει η ζημιά χειρότερη και πάει για τα καλά στα πιτς.

Μόλις δύο αγώνες πίσω, στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Άκης Μάντζιος γκρίνιαζε μετά το τέλος της αναμέτρησης ότι οι παίκτες του στο τελευταίο εικοσάλεπτο “εξαφανίστηκαν” από το γήπεδο. Στην αμέσως επόμενη συνάντηση, αυτήν με την Κηφισιά, οι νεοφώτιστοι ισοφάρισαν στο 75ο λεπτό, όμως, οι “κίτρινοι” δεν κατάφεραν να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ και να φτάσουν στη νίκη στο χρόνο που απέμενε, μοιάζοντας αποκαμωμένοι και φανερά απογοητευμένοι.

Στο χθεσινό (21/10) παιχνίδι, λοιπόν, κόντρα στον Πανσερραϊκό, είναι πρόοδος ότι το πάλεψαν μέχρι το φινάλε. Κατέθεσαν την ψυχή τους, όπως δήλωσε ο Άκης Μάντζιος μετά το τέλος του θρίλερ, και το έκαναν με επιτυχία. Οι πολλές μαζεμένες καλές στιγμές τους ήταν μετά το 80ό λεπτό και το γκολ-λύτρωση ήρθε με το buzzer beater του Φαμπιάνο. Ήρθε, γιατί το πίστευαν και το κυνήγησαν. Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόοδο. Το λένε τα ίδια τα γεγονότα.

Επειδή έχει σημασία τι λένε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, ας φωτίσουμε ένα κομμάτι των δηλώσεων του σκόρερ μετά τη λήξη στη NOVA. “Κρατάμε το πνεύμα της ομάδας. Επιμείναμε μέχρι το τέλος κι αυτό έχει σημασία. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, όμως, πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Η δική μου γνώμη είναι πως η ομάδα που το ήθελε περισσότερο κέρδισε σήμερα”, τόνισε -καθόλου τυχαία- ο Βραζιλιάνος έμπειρος κεντρικός αμυντικός.

Η ουσία είναι οι τρεις βαθμοί, που έδωσε η νίκη. Το “πνεύμα”, όμως, που είπε κι ο Φαμπιάνο, είναι εξίσου σημαντικό για τη συνέχεια. Δίνει στην ομάδα αυτοπεποίθηση ότι μπορεί και στα δύσκολα. Ότι έχει τον τρόπο να τα καταφέρει, όταν η μπάλα “καίει” και το γήπεδο “βράζει”. Η εντύπωση αυτή έμεινε στο μυαλό των παικτών κι είναι βέβαιο ότι θα τους βοηθήσει πολύ (νοητικά) να πάνε παρακάτω στη σεζόν με μεγαλύτερη σιγουριά.

Το κέρδος για τις ομάδες από τέτοιου είδους νίκες είναι ότι τις κάνει πιο σκληρές. Κι αυτό είναι κάτι που το θέλουν ο Άκης Μάντζιος και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά και γύρω από την ομάδα. Μήνα Οκτώβριο δεν μπορούν να ζητήσουν πολλά περισσότερα από ένα σύνολο με τόσα πολλά νέα πρόσωπα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι αλήθεια ότι μπορεί κανείς να κάνει κριτική για πολλά, σε ό,τι αφορά στη χθεσινή εμφάνιση του Άρη απέναντι στον Πανσερραϊκό. Όπως ότι το συντριπτικό μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας που είχαν οι “κίτρινοι” (71%) δεν το εκμεταλλεύτηκαν σωστά ή ότι χρειάστηκαν 23 τελικές για να βάλουν ένα γκολ. Ακόμη και ότι η μπάλα δεν προωθήθηκε με τον δέοντα τρόπο στον ιδιαίτερα ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Λορέν Μορόν, ο οποίος αποδεδειγμένα μπορεί τη μία καλή ευκαιρία να την κάνει γκολ, ασχέτως αν χθες είχε περισσότερες και δεν τα κατάφερε. Όλα αυτά τα σημείωσε και ο Μάντζιος στη συνέντευξη Τύπου. Στους ποδοσφαιρικούς αγώνες συμβαίνουν αυτά. Το θέμα είναι να το πιστεύεις μέχρι τέλος. Κι οι “κίτρινοι” χθες έδειξαν ότι έφτασαν σε αυτό το επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα