Άρης: Για το come back με νίκη στο κλάσικο

Η ήττα της περασμένης Κυριακής (28/8) στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό πλήγωσε ποικιλοτρόπως τον Άρη. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που έχασαν οι “κίτρινοι” σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και οι τριγμοί που προκλήθηκαν στην ομάδα, με την άμεση απομάκρυνση του Χερμάν Μπούργος από τον πάγκο. Σήμερα (4/9, 21:30, NS Prime), λοιπόν, στο κλάσικο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, για την 3η αγωνιστική της SL1, θέλουν να διορθώσουν την ανορθογραφία και με νίκη να επανέλθουν σε καλή ψυχολογική διάθεση εν όψει της συνέχειας.

Πρώτος

το σύνθημα για την επικράτηση στο ντέρμπι των “αιωνίων” με τους “ασπρόμαυρους” το έδωσε ο επικεφαλής της διοίκησης της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης. Στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής (2/9) επισκέφθηκε τους παίκτες στην προπόνηση και μεταξύ άλλων στην ομιλία του προς αυτούς τόνισε: “Δεν θέλω να έχετε στο μυαλό σας τίποτα άλλο εκτός από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να βγάλετε αντίδραση μετά το Αγρίνιο και θέλω να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για να κερδίσετε. Δείξτε την πραγματική σας αξία!” Μάλιστα, επανέλαβε την επίσκεψη και στη χθεσινή (3/9) προπόνηση, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή του στην ομάδα.

Η ιδιαιτερότητα για τους “κίτρινους” σε αυτό το ντέρμπι είναι ότι θα πάνε με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο. Συγκεκριμένα, με τον Απόστολο Τερζή, για τον οποίο, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει τέτοιο βαρύ φορτίο. Για τον Έλληνα προπονητή είναι θα είναι η τρίτη φορά που θα καθοδηγήσει τον Άρη σε αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, πάντα ως υπηρεσιακός! Στα δύο προηγούμενα ντέρμπι οι “κίτρινοι” αναδείχτηκαν ισόπαλοι με τους “ασπρόμαυρους”.

Σχολιάζοντας εν όψει του κλάσικο στη NOVA, ο Απόστολος Τερζής τόνισε αναφορικά με την ετοιμότητα της ομάδας του: “Το σίγουρο είναι ότι κάναμε μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Η ομάδα θα είναι πανέτοιμη, για να ακολουθήσουμε το πλάνο που έχουμε ετοιμάσει. Θα αλλάξουμε σίγουρα κάποια πράγματα και από εκεί και πέρα ευελπιστούμε να τα δούμε την Κυριακή!”

Κι από την πλευρά τους οι παίκτες του Άρη, όμως, κατανοούν απολύτως την αξία της νίκης σε αυτή την αναμέτρηση. Ακόμη και οι νεοφερμένοι, που δεν έχουν… εντρυφήσει στα ενδότερα του κλάσικο, επειδή δεν έχουν ζήσει την ατμόσφαιρα, όπως ο Ραφαέλ Καμάτσο, ο οποίος στις δηλώσεις του στη NOVA εν όψει της αναμέτρησης, επισήμανε: “Ξέρω ότι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για την πόλη. Μου το έχουν πει οι συμπαίκτες μου! Έχουμε δουλέψει πολύ γι’ αυτό, με το μυαλό μας να είναι μόνο στο πως θα νικήσουμε!”

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Τερζής έχει μία απουσία για το ντέρμπι, αυτή του Οντουμπάτζο, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έμεινε εκτός αποστολής. Οι υπόλοιποι που έμειναν εκτός είναι για τεχνικούς λόγους. Συγκεκριμένα, είναι οι Χαΐροβιτς, Χατζηιωάννου, Τανούλης, Μαρμαρίδης, Καρακασίδης και Παναγίδης.

Ο Τερζής συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Fabiano Leismann, Brabec, Iturbe, Manu Garcia, Mateo Garcia, Gervinho, Mancini, Doukoure, Gray, Dabo, Camacho, M’Bakata, Nkoulou, Diop Gueye, Luis Palma, Peersman, Mazikou, Σγούρο.

Σε ό,τι αφορά στην αρχικά ενδεκάδα, η οποία αναμένεται να παραταχθεί σε σχηματισμό 4-2-3-1, αυτή όπως όλα δείχνουν θα αποτελείται από τον Κουέστα στην εστία, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας, τους Πίρσμαν και Εμπακατά αριστερά και δεξιά στην άμυνα, τους Ντουκουρέ και Ντιόπ σε θέσεις αμυντικών μέσων, τον Μάνου Γκαρθία σε ρόλο επιτελικού μέσου, τους Ιτούρμπε και Μαντσίνι στις πτέρυγες και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα