Άρης: Αυτογκόλ και πισωγύρισμα

Ο Άρης πήγε στη Λαμία με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, για να πάρει το τρίτο θετικό αποτέλεσμα στη σειρά και να βελτιώσει κι άλλο τις συνθήκες εν όψει πλέι οφ της SL1. Είχε στρώσει την κατάσταση, μετά τις απανωτές νίκες κόντρα στον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο, και η αισιοδοξία ήταν διάχυτη μεταξύ των παικτών. Ένα ημίωρο στο “Αθανάσιος Διάκος”, όμως, ήταν αρκετό για να κάνει (ξανά στη σεζόν)

πίσω βήματα…

Οι “κίτρινοι” κατάφεραν να βάλουν… αυτογκόλ στον χθεσινό αγώνα κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας. Έχασαν από δικά τους λάθη από την ουραγό μέχρι χθες Λαμία, που έκαναν μαζεμένα στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Το πρώτο ήταν ομαδικό, καθώς πέντε παίκτες εμπλέκονται σε αυτό, αρχής γενομένης από τον Πάλμα και στο φινάλε της φάσης ο Μπράμπετς, και το δεύτερο ατομικό, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ενκουλού.

Και ποιος να το έλεγε ότι αυτοί οι δύο κεντρικοί αμυντικοί θα “κρεμούσαν” έτσι την ομάδα! Ο Μπράμπτες ήταν από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος του Άρη την περασμένη σεζόν. Ο δεύτερος με πολύ σπουδαίες παραστάσεις από Γαλλία, Ιταλία και Αγγλία, αλλά και από τους αγώνες της Εθνικής Καμερούν, με πιο πρόσφατους αυτούς στο Μουντιάλ. Κι όμως, τα… κατάφεραν.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτοί υπεύθυνοι της ήττας. Μετά το 2-1 από τον Μπράμπετς, που πήρε το αίμα του πίσω ως ένα βαθμό για το λάθος που έκανε στη φάση του 1-0 της Λαμίας, ανέλαβαν… δράση οι επιθετικοί. Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο, Γκρέι και Χριστοδουλόπουλος έχασαν γκολ που δεν χάνονται, για να ολοκληρωθεί η καταστροφή της προσπάθειας διατήρησης της πέμπτης θέσης στη βαθμολογία.

Και τώρα, φτου κι από την αρχή, να κατακτηθεί ξανά η πέμπτη θέση, στη μία αγωνιστική που απομένει για το φινάλε της κανονικής περιόδου, και να φτιάξει και πάλι η ψυχολογική διάθεση των παικτών εν όψει πλέι οφ. Εκεί όπου δεν θα υπάρχουν ομάδες ουραγοί, αλλά μόνο ομάδες πρωτοπόρες, οι οποίες θα παλεύουν για την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της τρέχουσας σεζόν.

Για πολλούς και διάφορους λόγους, ο Άρης σε αυτή τη διαδικασία θέλει να πετύχει πράγματα. Κατ’ αρχάς, να κάνει ό,τι δεν κατάφερε στην κανονική διάρκεια απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, να τους νικήσει έστω μια φορά, δηλαδή, αλλά και να επαναλάβει την επικράτησή του απέναντι στον Ολυμπιακό. Από ‘κει και πέρα, να διεκδικήσει μια θέση όσο κοντύτερα γίνεται στην κορυφή της τελικής βαθμολογίας, μιας και υπάρχει αντίκτυπος σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν. Και σίγουρα δεν θέλει να έχει το ρόλο του κομπάρσου!

Για να γίνουν όλα αυτά, απαιτείται σταθερότητα στην απόδοση, συγκέντρωση στο στόχο και αλλαγή νοοτροπίας (πραγματική, όχι στα λόγια). Το πόσο γρήγορα προλαβαίνει ο Άρης να αποκτήσει αυτά τα στοιχεία, είναι υπό συζήτηση. Το ζήτημα είναι να πειστούν οι παίκτες ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο. Πλέον, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα των Απόστολου Τερζή και Ρόμπερτ Παλίκουτσα.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, πάντως, διόλου τιμητικός είναι για τους “κίτρινους” ο απολογισμός στα εκτός έδρας παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μόλις 3 είναι οι νίκες τους και άλλες 2 οι ισοπαλίες, ενώ υπέστησαν 8 ήττες. Καμία από τις ομάδες που θα πάνε στα πλέι οφ δεν έχει τόσο άσχημα νούμερα, ενώ οι 8 ήττες είναι το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ της σεζόν αυτής μετά τις 10, που έχουν οι δύο τελευταίοι στη βαθμολογία, Ιωνικός και Λεβαδειακός.

Keywords
Τυχαία Θέματα