Άρης: Under construction… ξανά!

Ο Άρης θέλει να επιστρέψει, για άλλη μία φορά την τρέχουσα σεζόν, στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Η χθεσινή (8/5) εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, δεύτερη στη σειρά έπειτα από αυτήν στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ήταν νέο πισωγύρισμα, καθώς δεν του επέτρεψε να πιάσει και πάλι την τρίτη θέση στον πίνακα της SL1 και να πάει με άλλον αέρα στην τελική ευθεία των πλέι οφ, με στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο για τέταρτη

συνεχή αγωνιστική περίοδο.

Τα κακώς κείμενα για τους “κίτρινους” έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, ενώ έδειχναν να τα έχουν αφήσει πίσω τους στις νίκες που προηγήθηκαν κόντρα στους δύο “Δικεφάλους”, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ κατά σειρά: ελλειμματική δημιουργία, μηδέν στην τελική προσπάθεια, αναιμική επιθετική απειλή. Κι όλα αυτά, απέναντι σε μια ομάδα, που έπαιζε με τις… ρεζέρβες και δεν είχε το ίδιο κίνητρο για τη νίκη, καθώς το βασικό της στόχο στο πρωτάθλημα τον έχει πιάσει.

Κόντρα στις… προγραμματικές δηλώσεις των Χερμάν Μπούργος, Ντάνιελ Μαντσίνι και Μπρούνο Γκάμα εν όψει της αναμέτρησης με τους “ερυθρόλευκους”, ότι η ομάδα θα τα δώσει όλα για τη νίκη, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Κι αυτό το εισέπραξε ο κόσμος στις κερκίδες του “Κλεάνθης Βικελίδης”, εξ ου και οι αποδοκιμασίες προς τους παίκτες, πριν καν τελειώσει η αναμέτρηση.

Στο χορτάρι, οι “κίτρινοι” ήταν άνευροι και κάθε άλλο έδειχναν ότι έχουν κατανοήσει τη σημασία της νίκης σε αυτόν τον αγώνα, ενώ γνώριζαν ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, οπότε ήταν μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτούς να σκαρφαλώσουν και πάλι στην τρίτη θέση. Σε τέτοια ντέρμπι, όταν δεν βγαίνει το σχέδιο, απαιτείται κατάθεση ψυχής και κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Αγωνιστικά, αυτά που συνετέλεσαν στην κακή εμφάνιση και στο ένατο “μηδέν” εντός έδρας αυτή τη τη σεζόν ήταν πολλά. Η μεσαία γραμμή δεν είχε ενέργεια, οι πλάγιοι αμυντικοί, ειδικά ο Εμπακατά στα αριστερά, που δεν είναι η θέση του, δεν βοήθησαν όσο έπρεπε στη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων, ενώ το επιθετικό δίδυμο Πάλμα και Μαντσίνι δεν έδωσε αυτά που περίμενε ο Μπούργος. Ούτε οι τρεις αλλαγές μεσοεπιθετικών βοήθησαν.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ο Καμαρά δεν έπαιξε σε πέμπτο ματς και σε όλα αυτά ο Άρης δεν βρήκε γκολ. Μπορεί να μην είναι ο σούπερ σκόρερ, καθώς μετράει έξι γκολ ως τώρα στο πρωτάθλημα, όμως, δημιουργεί καταστάσεις για να σκοράρουν άλλοι. Ειδικά ο Πάλμα δίπλα στον Μαντσίνι έμοιαζε έξω από τα νερά του χθες. Άλλο είναι το δίδυμο Καμαρά-Πάλμα ή Καμαρά-Μαντσίνι κι άλλο το δίδυμο Πάλμα-Μαντσίνι.

Ο καλός Σάσα, επίσης, έλειψε από τη μεσαία γραμμή, όπως και ο Γκάνεα αριστερά στην άμυνα. Κανείς από τους δύο δεν αντικαταστάθηκε στο επίπεδο που απαιτούσε ένα τέτοιο ματς. Μια σημείωση εδώ για τον Εμπακατά: από το πρώτο ημίχρονο έγινε αντιληπτό ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει στην αριστερή πλευρά, καθώς δεν έχει ευχέρεια με αυτό το πόδι. Θα περίμενε κανείς να τον αλλάξει θέση ο Μπούργος με τον Σούντγκρεν, μήπως έτσι βρισκόταν λύση στο πρόβλημα, αν και ο Σουηδός είναι επίσης δεξιοπόδαρος. Δεν έγινε καν δοκιμή…

Μπροστά, πλέον, είναι τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τις μοναδικές ομάδες που ο Άρης έχει νικήσει ως τώρα στα πλέι οφ. Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν οι “κίτρινοι” μπορούν να επαναλάβουν αυτές τις επιτυχίες. Μόνο που τώρα τα δεδομένα είναι άλλα, καθώς και οι αντίπαλοι κυριολεκτικά καίγονται για τρίποντα (για τους δικούς τους λόγους). Αναζητούνται, λοιπόν, εκτός από λύσεις επί αγωνιστικών θεμάτων από την τεχνική ηγεσία και αποθέματα ψυχής από τους παίκτες. Αυτά μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο. Αρκεί να το καταλάβουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και να δικαιώσουν τόσο τον Χούλιαν Κουέστα, όσο και τον Σεΐκ Ντουκουρέ, που δήλωσαν μετά το χθεσινό ματς στη NOVA, ότι ο Άρης μπορεί να πιάσει να το στόχο του…

Keywords
Τυχαία Θέματα