Αποτελεσματικά στην κορυφή... (video)

Ο βασικός Ζαμπά και το ντεμπούτο του Ματζουράκη

Ο ΠΑΟΚ με το γνώριμό του 3-2-3-1 και τον Ζαμπά βασική επιλογή, ως επιβράβευση από τον Λουτσέσκου και για την εξαιρετική του απόδοση στο παιχνίδι με τη Μπάτε Μπορίσοφ για το Γιουρόπα Λιγκ. Με 4 αλλαγές ο Απόλλων στο ντεμπούτο του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο.
Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων άφησαν λουλούδια μπροστά από τη Θύρα 4 του γηπέδου της Ταούμπας, τιμώντας τη μνήμη των 6 φίλων του ΠΑΟΚ
που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών. Επίσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Φτωχό σε θέαμα πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα, όμως απειλήθηκε πρώτος από μια καλή αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, που όμως δεν σκόραραν με το χαμένο τετ-α-τετ του Τριάδη και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να είναι καθοριστικός με το… καλησπέρα στην Τούμπα.
Ο «Δικέφαλος» δικαίωσε και τον χαρακτηρισμό «αποτελεσματικός» που του δίνει η στατιστική, σκοράροντας στην πρώτη του τελική προσπάθεια με τον Μαουρίσιο, τον οποίο σημάδεψε με εκτέλεση κόρνερ ο Πέλκας και την βρήκε εντελώς ανενόχλητο στην καρδιά της περιοχής του Απόλλωνα. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου εφέτος στο πρωτάθλημα.
Το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ήταν μετριότατο σε θέαμα, αργό σε ρυθμό και θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.
Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε τα επίπεδα απόδοσης που μπορεί στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και πέρα από τη φάση του γκολ δεν δημιούργησε άλλη επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του Χουάντερσον.
Ο Απόλλων αμύνθηκε πολύ καλύτερα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, εμφανίστηκε διαβασμένος ανασταλτικά σε αυτό το διάστημα και είχε την ευκαιρία να προηγηθεί όμως την απώλεσε ο Τριάδης.

Ίδιο σενάριο με νικητή τον ΠΑΟΚ στην επανάληψη

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε απειλή από την πίεση και το κλέψιμο του Ζαμπά από τον Ναδάλες και εν συνεχεία την εκτέλεση του Βραζιλιάνου άουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής.
Ο Απόλλων είχε την επόμενη καλή στιγμή του αγώνα σε πεντάλεπτο που ανέβασε ψηλότερα τις γραμμές του και κατάφερε μετά από σέντρα του Κονέ από αριστερά και κεφαλιά του Μάντζιου να απειλήσει τον Πασχαλάκη, όμως η μπάλα αφού έσκασε πρώτα στο έδαφος πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 86ο λεπτό ο Σικαμπάλα έβγαλε σέντρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Μάντζιος πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Πασχαλάκη.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 90ο λεπτό, πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, αλλά αυτή τη φορά με κεφαλιά του Κρέσπο. Η μπάλα χτύπησε στον Γκαρός και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του Χουάντρερσον.
Πολλά φάουλ, αρκετά λάθη και καθόλου καλός ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα του Λουτσέσκου επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η αποτελεσματικότητα είναι το βασικό στοιχείο που τη συνοδεύει στο ξεκίνημα της σεζόν. Παρά το γεγονός ότι η απόδοση της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο, κατάφερε να διευρύνει το σερί νικών και να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

Βιεϊρίνια από τη μια πλευρά και Ζαμπά από την άλλη δημιούργησαν τις καλές στιγμές στην επίθεση του ΠΑΟΚ που πάντως δεν ήταν πολλές. Οι φιλοξενούμενοι είχαν με τη σειρά τους δύο καλές ευκαιρίες όμως για μία ακόμη φορά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν εκεί για να σταματήσει τους αντιπάλους του.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς (80’ Πρίγιοβιτς), Πέλκας, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ (86’ Λημνιός), Σάκχοφ, Ζαμπά (72’ Καρέλης).

Απόλλων: Χουάντερσον, Τζανετόπουλος, Βαφέας, Κοντοές, Στάθης, Ναδάλες (68’ Σικαμπάλα), Κονέ, Μάντζιος, Μπεντινέλι (57’ Γκίνο), Ντούρσο, Τριάδης (86’ Γκαρός).
Keywords
Τυχαία Θέματα