"Αποκαλυπτήρια" του Παναθηναϊκού ...Ιανουαρίου

Το παιχνίδι στο Περιστέρι έμοιαζε για τον Παναθηναϊκό σαν μια σκηνή από τα ...προσεχώς. Σαν προσομοίωση της ομάδας που πιθανότατα θα αγωνίζεται από τον Γενάρη και μετά, καθώς έλειπαν πολλά και βασικά στελέχη από την ενδεκάδα, αλλά ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες θα είναι στο Τριφύλλι και μετά τα Χριστούγεννα.

Ο Ουζουνίδης έκανε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του. Κάποιες
αναγκαστικές και άλλες για λόγους τακτικής και ο Παναθηναϊκός ...Ιανουαρίου άφησε καλές εντυπώσεις απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, όπως είναι ο Ατρόμητος.

Δύο ...αναγνώσεις έχει το παιχνίδι για το Τριφύλλι. Οι Πράσινοι μένουν με την πικρία της απώλειας δύο βαθμών, καθώς θα μπορούσαν να φύγουν από το Περιστέρι με τη νίκη αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα και προσπάθεια, αν έκαναν λιγότερα αβίαστα λάθη και αν είχαν εκμεταλλευτεί - κάτι που δεν έκαναν - την αριθμητική τους υπεροχή στο τελευταίο 20λεπτο.

Από την άλλη πλευρά, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με ...πειραματική ενδεκάδα και πολλά νέα πρόσωπα (Διούδης, Αυλωνίτης, Ινσούα). Δεν φάνηκε η - αναμενόμενη - έλλειψη ομοιογένειας στο παιχνίδι (εξαίρεση το "μουδιασμένο" ξεκίνημα), ο Ουζουνίδης πήρε ρίσκα στο ματς και τα περισσότερα του βγήκαν, ενώ είδε στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα με πνεύμα μαχητή και πεισμωμένη.

Ήταν η καλύτερη εφετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού μακριά από τη Λεωφόρο, ωστόσο και τούτη τη φορά οι Πράσινοι - έστω και στις λεπτομέρειες - δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το "τρίποντο" και παραμένουν χωρίς εκτός έδρας νίκη μετά από έξι παιχνίδια.

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο του Διούδη σε αγώνα πρωταθλήματος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αυλωνίτης φέρει τη ...μισή ευθύνη στη φάση του γκολ, ωστόσο στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, βρήκε ρυθμό και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του. Νευρικό ματς από τον Κουτρουμπή, ο Κολοβέτσιος διακρίθηκε για τη δυναμική του παρουσία στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Ινσούα προβλημάτισε με την εμφάνιση του στο πρώτο μέρος και άφησε ....υποσχέσεις με την καλή του εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Ρόμπιν Λουντ, με πληθωρική παρουσία στη μεσαία γραμμή. Μαχητικός, αλλά με αρκετά λάθη, ήταν ο Σιλά, οι Μουνιέ και Καμπέσας "χάθηκαν" στο παιχνίδι, ο Άλτμαν ξεχώρισε για την παθιασμένη του εμφάνιση τόσο στην επίθεση, όσο και στην πτέρυγα, ενώ ο Μολίνς "εγκλωβίστηκε" από την άμυνα του Ατρόμητου.

Τούτη τη φορά, ο Παναθηναϊκός πήρε βοήθειες και από τις αλλαγές του. Αν και ο Χίλιεμαρκ δεν έδωσε όσα περίμενε ο προπονητής του και ήταν αρνητικός, ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι, ενώ ο Τσάβες με την καλή του παρουσία, έδειξε πόσο έλειπε ένας ...κανονικός στράικερ από την επίθεση του Τριφυλλιού.
Keywords
Τυχαία Θέματα