F1 Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Μπότας ο poleman στην τελευταία εκκίνηση

Η Ιστορία των προκριματικών : Poleposition ενίσχυση για τον Βαλτέρι Μπότας, που κέρδισε τον Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) με την αξία του. Οι Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) και Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull/Renault) ξεκινούν από τη δεύτερη σειρά.

Οι πρωταγωνιστές και οι χαμένοι στο σκοτάδι του τελευταίου αγώνα του 2017, στο Άμπου Ντάμπι.

Έκπληξη: Ο Βαλτέρι Μπότας

Ο Λιούις Χάμιλτον φάνηκε πως μπορούσε να κατακτήσει την καλύτερη θέση στην εκκίνηση αλλά ήταν ο συναθλητής του Βαλτέρι Μπότας, που την έκλεψε στο τέλος. Είναι η δεύτερη pole position
του στη σειρά μετά τη Βραζιλία. Μία «μάχη» ανάμεσα στους δύο θα ευπρόσδεκτη για εμάς στον τελευταίο αγώνα.

Μεγαλύτερη έκπληξη: Ο Κίμι Ραϊκόνεν

Ο Φιλανδός έπρεπε να είναι στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης αλλά τον νίκησε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο. Παρόλο που η Red Bull δεν έδειχνε ικανή να βρεθεί μαζί με τους πρώτους ο Ρικιάρντο το κατάφερε. Ο Ράικο πάλεψε αλλά έχασε για λίγο. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη απόδοσή του Φιλανδού ο οποίος προσπάθησε και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό όλη τη χρονιά.

Αποχώρηση: Φελίπε Μάσα

Υποθέτοντας ότι δεν θα έχουμε μια ακόμη αξιοσημείωτη σειρά γεγονότων αυτό το χειμώνα που θα του αλλάξουν γνώμη, αυτή είναι η τελευταία εμφάνιση του Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος θα ξεκινήσει 10ος στην τελευταία του εκκίνηση.

Ο οδηγός της ημέρας: Βαλτέρι Μπότας

Για πολλούς από τους θεατές τελευταίους μήνες ήταν στη σκιά του συμπαίκτη του αλλά εμφανίστηκε θεαματικά στο Αμπού Ντάμπι. Πολλοί οδηγοί παίζουν τη σημασία της ορμής στη Φόρμουλα 1, αλλά δεν υποτιμούν πόσο χρειάζονται οι Bottas - αν και η μετατροπή σε νίκη το βράδυ της Κυριακής παραμένει απόλυτη ανάγκη για το αυτοκίνητο Νο. 77.

Η σειρά της εκκίνησης

1 .Βαλτέρι Μπότας (Mercedes) 1:36,231”
2. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) +0,172”
3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) +0,546”
4. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull/Renault) +0,728”
5. Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) +0,754”
6. Μαξ Φερστάπεν (Red Bull/Renault) +1,097”
7. Νίκο Χουλκενμπέργκ (Renault) +2,051”
8. Σέρτζιο Πέρεζ (Force India/Mercedes) +2,143”
9. Εστεμπάν Οκόν (Force India/Mercedes) +2,166”
10. Φελίπε Μάσα (Williams/Mercedes) +2,319”
Keywords
Τυχαία Θέματα