Από τον Ντι Στέφανο και τον Ρεχάγκελ, στον Λάμπαρντ και τον Νεϊμάρ (poll)

Το δραματικό παιχνίδι ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεναμ, με την εξέλιξη που είχε και την εναλλαγή συναισθημάτων μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, συγκαταλέγεται πλέον στα κορυφαία παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με αφορμή αυτό το συγκλονιστικό παιχνίδι, θυμηθήκαμε κάποιους από τους αγώνες που έγραψαν ιστορία στον θεσμό. Ποιο είναι το καλύτερο. Αποφασίστε το εσείς αυτό!

1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 6-1
ΦΑΣΗ ΤΩΝ
«16» (2016-17)
Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, με την θριαμβευτική επικράτησε της Παρί στο πρώτο ματς της Γαλλίας με σκορ 4-0, δεν δημιουργούσε ελπίδες πρόκρισης της Μπαρτσελόνα. Ίσως σε μας τους απλούς ποδοσφαιρόφιλους. Γιατί προφανώς οι παίκτες της ισπανικής ομάδας και ο προπονητής τους, Λουίς Ενρίκε, πίστευαν σε αυτή την «παράλογη» ανατροπή. Μάλιστα μέχρι το 50ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 3-0. Όλα έδειχναν να τελειώνουν με το γκολ του Καβάνι στο 62΄καθώς οι Καταλανοί, χρειάζονταν πλέον 3 γκολ. Ο Νεϊμάρ όμως πήρε την «υπόθεση» πάνω του. Πέτυχε 2 γκολ και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την ασίστ στον Σέρτζι Ρομπέρτο για το τελικό 6-1. «Μαγική» βραδιά.

2. ΡΕΑΛ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 7-3
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΠΕΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 1959-60
Σημαδιακός τελικός. Με τη νίκη της η Ρεάλ, έφτασε τα 5 συνεχόμενα τρόπαια στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η υπερομάδα του Πούσκας, του Ντι Στέφανο, του Χέντο. Οι Γερμανοί έκαναν το λάθος να προηγηθούν, αλλά Πούσκας και Ντι Στέφανο, ανέλαβαν δράση. 4 γκολ πέτυχε ο Μαγυάρος, ο μοναδικός με καρέ τερμάτων σε τελικό και χατ τρικ ο Ντι Στέφανο.

3. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΙΛΑΝ 3-3 (2-3 πέναλτι)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2004-05
«Ο τελικός των θαυμάτων». Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πλούσια σε λεξιλόγιο η ελληνική γλώσσα, αλλά μερικές φορές δεν μπορείς να εκφράσεις επακριβώς αυτά που έχουν συμβεί στον αγωνιστικό χώρο. Πιο άπειρη η Λίβερπουλ, που εμφανιζόταν σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 χρόνια, απέναντι στην πολύ πιο έμπειρη Μίλαν. Τον 3-0 για τους «ροσονέρι» με την συμπλήρωση 44 λεπτών, επιβεβαίωνε την ανωτερότητα των Ιταλών.

Οι περισσότεροι περίμεναν απλώς την λήξη του αγώνα για να σηκωθεί η κούπα στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης. Οι φίλοι της Μίλαν παραληρούσαν στις εξέδρες, αλλά η βραδιά εξελίχτηκε εφιαλτικά για την Μίλαν και θριαμβευτικά για την Λίβερπουλ. Μέσα σε έξι λεπτά στο 2ο ημίχρονο το 3-0 έγινε 3-3, το ματς τελικά οδηγήθηκε στην παράταση, με τον Ντίντα στο 119΄ να λέει δύο φορές «όχι» στον Σεβτσένκο.

Tο ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, στο 5ο και καθοριστικό αστόχησε ο Ουκρανός φορ και η Λίβερπουλ πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου. Η «μαγεία» του ποδοσφαίρου, μοιράστηκε απλόχερα σε όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτόν τον αξέχαστο τελικό!

4. ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 5-3
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 1993-94
Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έκανε «θαύματα» μόνο με την Εθνική μας ομάδα. Έκανε και με την Βέρντερ και ένα από αυτά ήταν στην φάση των ομίλων την περίοδο 1993-94. Η Άντερλεχτ προηγήθηκε 3-0 πριν την συμπλήρωση του πρώτου 35λεπτου, αλλά με μία επική ανατροπή η γερμανική ομάδα, επικράτησε τελικά 5-3, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο τελευταίο 10λεπτο!

5.ΤΣΕΛΣΙΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 4-4
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 2008-09
Η Τσέλσι είχε επικρατήσει 3-1 στο «Άνφιλντ», οπότε ο επαναληπτικός θεωρητικά δεν παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν 2-0 στο 2ο ματς και βρέθηκαν σε απόσταση ενός γκολ από την πρόκριση. Η Τσέλσι έκανε την ανατροπή, προηγήθηκε 3-2, η Λίβερπουλ έκανε το 3-4 και βρέθηκε πάλι σε απόσταση ενός τέρματος από την πρόκριση, αλλά ο Λάμπαρντ, έσωσε την «παρτίδα» ισοφαρίζοντας 4-4 με το 2ο προσωπικό του τέρμα.

6. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ 0-4
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 1997-98
Ο 21χρονος τότε Αντρέι Σεβτσένκο κάνει «όργια» σε εκείνο το παιχνίδι, πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε την ομάδα του σε μία μεγάλη νίκη, μάσα στην έδρα των Καταλανών.

7. ΜΟΝΑΚΟ – ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ 8-3
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ 2003-04
Η χαρά του ελεύθερου παιχνιδιού. Όσα βάλουμε και όσα φάμε! Ήδη το σκορ ήταν 7-3 στο 52ο λεπτό. Παρά την βαριά ήττα τους, οι Μονεγάσκοι του Άκη Ζήκου έφτασαν εκείνη τη χρονιά στον τελικό.

8. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΟΝΑΚΟ 5-3
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» 2016-17
Η νεανική ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, έπαιξε εκπληκτικά απέναντι σε έναν θεωρητικά καλύτερο αντίπαλο. Η Μονακό προηγήθηκε 2-1 και 3-2, αλλά ηττήθηκε 5-3 μετά από ένα φοβερό παιχνίδι. Μάλιστα για την ιστορία στη ρεβάνς οι Μονεγάσκοι επικρατήσαν 3-1 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα