Από τα 3 δεκάρια στα 3 εξάρια και πίσω στην εποχή των Ν. Φερόε!

Το χάος που επικρατεί στη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στο ποδόσφαιρο και φυσικά στην διεθνώς εποπτευόμενη, αλλά ανοικοκύρευτη ΕΠΟ έχει... ποτίσει και το κύτταρο της Εθνικής ομάδας, που δυστυχώς οδεύει πλέον σε μία κατάσταση δύσκολα αναστρέψιμη.

Αποκλεισμός από το Euro 2016, αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αποκλεισμός από το Nations League
κόντρα σε αντιπάλους που πριν από λίγα χρόνια δεν τους βλέπαμε καν. Την Φινλανδία, την Ουγγαρία και την Εσθονία.

Η κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2020 θα μας βρει στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και πραγματικά Άγγελε εδώ χρειάζεται η Παναγιά να βάλει το χέρι της.

Διότι ναι μεν ο Αναστασιάδης δεν καταλαβαίνει (όπως είπε) από δεκάρια, εξάρια και εννιάρια, αλλά ενώ με τη Φινλανδία έπαιξε με 3 δεκάρια (Φορτούνης, Μάνταλος, Πέλκας) και κέρδισε, χθες ξεκίνησε με 3 εξάρια (Ζέκα, Σάμαρης, Μπουχαλάκης) κόντρα στην 98η ομάδα στην κατάταξη της ΦΙΦΑ, την Εσθονία, που μας νίκησε (έστω και με αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου) για πρώτη φορά στην ιστορία της και μας θύμισε την όχι και τόσο μακρινή εποχή των χαστουκιών από τα Νησιά Φερόε.

Αλλά για να αντιληφθεί κανείς την απόλυτη σύγχυση που επικρατεί στις τάξεις της ΕΠΟ και της Εθνικής πρέπει να πάμε και στα 3 εννιάρια!

Στις αρχικές κλήσεις δηλαδή, για τους αγώνες με Φινλανδία και Εσθονία βρέθηκαν ο Μήτρογλου, ο Καρέλης και ο Κουλούρης.

Ο Κουλούρης, που μέχρι πρότινος ήταν στην Ελπίδων, η οποία έπαιζε μπαράζ πρόκρισης με την Αυστρία στην Τούμπα την περασμένη Παρασκευή και ηττήθηκε 0-1.

Η Ελπίδων λοιπόν, έχασε τον βασικό της φορ γιατί ο Αναστασιάδης και ο νέος τεχνικός διευθυντής, Άγγελος Μπασινάς, συμφώνησαν να τον καλέσουν στην Ανδρών, στερώντας τον από τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Φυσικά ο Κουλούρης, πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο, δεν ξεκίνησε στο ματς με την Φινλανδία την περασμένη Πέμπτη και αν δεν τραυματιζόταν ο Μήτρογλου στο 69΄, δεν θα έμπαινε στο παιχνίδι.

Χθες το απόγευμα λοιπόν, οι υπεύθυνοι της Ανδρών μίλησαν με τον Αντώνη Νικοπολίδη και του έδωσαν πίσω τον Κουλούρη για τον αγώνα ρεβάνς της Τρίτης με την Αυστρία. Μήπως δηλαδή και πετύχει δύο γκολ η μικρότερη Εθνική και προκριθεί.

Κι έτσι η Ανδρών έμεινε να παίξει κόντρα στην (εύκολη) Εσθονία με τον Καρέλη, ο οποίος δεν αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ και δεν έχει ρυθμό.

Τα 3 δεκάρια της περασμένης Πέμπτης, που χθες έγιναν 3 εξάρια και τα 3 εννιάρια που χθες ήταν μόνο ένα (ο Καρέλης) φανερώνουν τους πειραματισμούς των δύο Άγγελων στο ξεκίνημά τους στην Εθνική. Του Αναστασιάδη και του Μπασινά.

Το άλλο όμως, με την θλιβερή εικόνα του παγωμένου ΟΑΚΑ, φανερώνει την ανοησία της διοίκησης Γραμμένου να πάρει την Εθνική (στην τούρλα της... εξυγίανσης) από το μοναδικό κανονικό ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας, το Καραϊσκάκη και να την... εξορίσει!

Και τώρα αντί να βγουν και να πουν όλοι αυτοί οι εγκέφαλοι "συγγνώμη, κάναμε λάθος", θα την στείλουν να παίξει στο Παγκρήτιο, που και ένα σωρό παρεμβάσεις χρειάζεται για να γίνει γήπεδο και θα πρέπει να βοηθάει ο Θεός να μη φυσάει την ώρα των αγώνων της Εθνικής και χάνεται η μπάλα!

Αλλά το είπαμε και στον πρόλογο: Στη χώρα του χάους ο παραλογισμός είναι ο κανόνας και το αυτονόητο η εξαίρεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα