Από Νιούκαστλ και Δώνη τα μηνύματα του 2018

Για τις μεταγραφές (μικρές ή μεγάλες) που ολοκληρώθηκαν χθες θα γραφτούν πολλά και θα ειπωθούν ακόμα περισσότερα στη συνέχεια ανάλογα και με την προσφορά των ποδοσφαιριστών στις νέες τους ομάδες.

Είναι γεγονός ότι η κίνηση της ΑΕΚ με τον Χουλτ ήταν η πλέον εντυπωσιακή, λόγω της αξίας του Σουηδού ακραίου αμυντικού, όπως και η απόφαση του Αλαφούζου να δεχθεί τα... δώρα του Σαββίδη με τους Κάτσε και Μυστακίδη να έρχονται στον Παναθηναϊκό πληρωμένοι από
τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο τα σοβαρά μηνύματα ήρθαν από την Αγγλία και το Νιούκαστλ και από την Λευκωσία και τον Δώνη, με αφορμή κάποιες ΜΗ μεταγραφές!

Στο Νιούκαστλ λοιπόν, ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης της ομάδας Μάικ Άσλεϊ ζητάει τρελά λεφτά για να πουλήσει την ομάδα. Τα ντηλ χαλάνε το ένα μετά το άλλο, η κατάσταση παραμένει ρευστή, η ομάδα δεν ενισχύθηκε για να καταφέρει να γίνει πιο ανταγωνιστική, κινδυνεύοντας με υποβιβασμό και οι οπαδοί της στο χθεσινό ματς με την Μπέρνλι άπλωσαν ένα τεράστιο πανό με το ακόλουθο συγκλονιστικό μήνυμα:

«Μην γυρίσεις ποτέ την πλάτη στην ομάδα σου. Συνέχισε να την υποστηρίζεις. Είναι η δική σου ομάδα και πίστεψε με, μια μέρα θα πάρεις τον σύλλογό σου πίσω και θα είναι όλα όσα ήθελες να είναι. Η Νιούκαστλ είναι μεγαλύτερη από τον καθένα. Ξέρω ότι σε πληγώνει. Αλλά απλά συνέχισε. Είναι μόνο ένας άνθρωπος. Εμείς είμαστε μια πόλη, ένας ολόκληρος πληθυσμός. Εμπιστέψου με».

Κάπως έτσι θα έπρεπε να αισθάνονται τις ομάδες τους οι φίλαθλοι σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς να τις συνδέουν στο ελάχιστο με τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι ήταν, είναι και θα είναι πάντα... περαστικοί από αυτές.

Επιπλέον στη Λευκωσία οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ χάλασαν τη μεταγραφή του Κάτσε, επειδή κάποτε είχε αναρτησει φωτό με τη σημαία της μεγάλης Αλβανίας, υποχρεώνοντας τον Γιώργο Δώνη να πει τη μεγάλη αλήθεια:

"Πάνω από όλα είμαι Έλληνας και αγαπάω την πατρίδα μου. Η χώρα μου βρίσκεται εκεί που βρίσκεται από όσους την έχουν κυβερνήσει. Νομίζω ότι ειδικά η χώρα μου δεν κινδυνεύει από κανένα Κάτσε, κινδυνεύει από τους ίδιους τους Έλληνες. Είμαστε άδικοι απέναντι σε ένα νέο παιδί».

Γειασάν του Γιώργου Δώνη. Από αρχαιοτάτων χρόνων αυτή η χώρα κινδύνευσε περισσότερο από την εγχώρια στενοκεφαλιά και ασυνενοησία παρά από τους πραγματικούς εχθρούς της. Όταν το αλλάξουμε αυτό, θα γίνουμε μια κανονική χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα