Από Εθνική Ρανιέρι, Εθνική Σάντος

Ένα πρώτο ημίχρονο ερασιτεχνικού επιπέδου, με πάρα πολλά λάθη, ξύπνησε μνήμες εποχής Ρανιέρι στο Ολυμπιακό Στάδιο για την Εθνική μας ομάδα που δεν έκανε ούτε μία φάση για γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η προσωπικότητα του Τζιόλη αντί του Κουρμπέλη έφερε ηρεμία στην ομάδα, ο Φορτούνης πήρε τη μπαγκέτα και ανέβασε απόδοση και μαζί του ανέβηκε όλη ομάδα. Σε μια φάση που ο ίδιος δημιούργησε, ανέβασε από αριστερά τον Τσιμίκα που σέρβιρε (με διπλή προσπάθεια)
στον Μήτρογλου ο οποίος σαν βούτυρο στο ψωμί του έκανε το γκολ της νίκης για την Ελλάδα.

Τα πλάνα των προπονητών

O Μίκαελ Σκίμπε είχε στο αρχικό σχήμα τους Μπάρκα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μπακάκη, Τσιμίκα (ντεμπούτο), Ζέκα, Κουρμπέλη, Φορτούνη, Πέλκα, Μπακασέτα και Μήτρογλου σε σύστημα 4-2-3-1. Από την άλλη ο Μάρκο Ρόσι σε σχήμα 4-3-3 είχε βασικούς τους Γκούλακσι, Όρμπαν, Κάνταρ, Μπέσε, Φιόλα, Νάγκι, Κάλμαρ, Κλάινχάισλερ, Βάργκα, Σάλαϊ και Ζάλαϊ.

Εικόνα ερασιτεχνικού επιπέδου

Η Ελλάδα βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέση έχοντας ψηλά τους Μπακάκη και Τσιμίκα, με τους Μπακασέτα και Πέλκα να έρχονται στον άξονα. Ο Ζέκα είχε εντεολή να πιέζει και να σπρώχνει την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Από την άλλη οι Ούγγροι μπήκαν στο γήπεδο με σαφή διάθεση να περιμένουν την Ελλάδα και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις ή το ελληνικό λάθος όπως ένα του Μπακασέτα που έφερε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάργκα στο 10' το οποίο μπλόκαρε ο Μπάρκας.

Με την Ελλάδα να αδυνατεί να βρει τα πατήματά της η Ουγγαρία απείλησε πρώτη και σε ροή αγώνα όταν στο 16ο λεπτό από δεξιά ο Βάργκα προσπέρασε τον Τσιμίκα έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Ζάλαϊ έφυγε εκτός εστίας χωρίς να ανησυχήσει ο Μπάρκας. Ο Τσιμίκας στην αρχή του ντεμπούτου του έμοιαζε ιδιαίτερα αγχωμένος και μαζί με τους Μπακασέτα, Κουρμπέλη, Πέλκα και Μπακάκη έκαναν αρκετά λάθη που επέτρεπαν στους Ούγγρους να αναθαρρούν.

Από ένα ακόμα τέτοιο λάθος ήρθε φάουλ εξω από την περιοχή με τον Μπάρκα να αποκρούει και πάλι σταθερά το σουτ του Κάλμαρ. Η δεύτερη σημαντική ευκαιρία ήταν και πάλι για τους φιλοξενούμενους με φάουλ του Βάργκα που κέρδισε από Σάλαϊ από λάθος του Μπακάκη στο 28'. Η εκτέλεση ήταν εξαιρετική με τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε για την Εθνική χωρίς καμία φάση με τους Μήτρογλου και Φορτούνη να είναι εκτός αγώνα και γενικότερα την επιθετική λειτουργία να είναι απογοητευτική.

Δεύτερο ημίχρονο με τον Τζιόλη αντί-Κουρμπέλη

Ο Μίκαελ Σκίμπε έβαλε στο ματς τον Τζιόλη αντί του Κουρμπέλη θέλοντας να δώσει λίγη περισσότερη εμπειρία και προσωπικότητα στο κέντρο του γηπέδου αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι για την Ουγγαρία με κεφαλιά του Ζάλαϊ μόλις άουτ (47'). Πάντως η Ελλάδα μπήκε με διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Φορτούνη να ζητά περισσότερο μπάλα. Αυτός είχε και την πρώτη καλή στιγμή στο 52' με σουτ να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκούλαξι.

Ανέβηκε ο Φορτούνης σκόραρε ο Μήτρογλου

Με τον ρυθμό του αγώνα να αρχίζει να ανεβαίνει δημιουργήθηκαν κάποιοι κενοί χώροι. Η άνοδος του Φορτούνη συμπαρέσυρε και όλη την ομάδα και στο 65' ύστερα από ωραία προσπάθειά υου άνοιξε τη μπάλα αριστερά στον Τσιμίκα που με δεύτερη προσπάθεια έκανε τέλεια σέντρα για τον Μήτρογλου ο οποίος με κεφαλιά άνοξε το σκορ.

Η αλλαγή στην εικόνα της Εθνικής ήταν σίγουρα απόρροια της αγωνιστικής ανόδου του Φορτούνη, αλλά και της ηρεμίας που έβγαλε ο Τζιόλης στην ομάδα. Στο 74' από φάουλ του Φορτούνη δε μπόρεσε να κάνει επαφή με τη μπάλα. Από το κόρνερ ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Μετά το γκολ η Ελλάδα έδωσε μέτρα στους Ούγγρους στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να νιώθει ιδιαίτερη απειλή και με τον Σκίμπε στο 84' να αλλάζει τον Πέλκα με τον Χριστοδουλόπουλο. Οι Ούγγροι έφταναν ως την περιοχή αλλά δε μπορούσαν να βρουν τον κενό ώστε να κάνουν ευκαιρία στον Μπάρκα.

Μάλιστα στο 91' λίγο έλειψε να έχουμε και το 2-0 όταν από την πίεση ψηλά, ο Λάζαρος έκλεψε από τον Κάνταρ και σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Γκούλαξι να διώξει σε κόρνερ.Ο Σκίμπε θέλοντας να κλείδώσει το ματς έριξε στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα τον Μπουχαλάκη αντί του Μήτρογλου.

Κάπως έτσι η Εθνική πήρε τη δεύτερη νίκη της στο Nations League και έφτασε τους έξι βαθμούς στον όμιλό της.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε 4-2-3-1): Μπάρκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπακάκης, Τσιμίκας, Ζέκα, Κουρμπέλης (46' Τζιόλης), Φορτούνης, Πέλκας (84' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Μήτρογλου (92' Μπουχαλάκης).

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι 4-3-3): Γκούλακσι, Όρμπαν, Κάνταρ, Μπέσε, Φιόλα, Νάγκι, Κάλμαρ (55' Κόβατς), Κλάινχάισλερ, Βάργκα (68' Νάγκι), Σάλαϊ και Ζάλαϊ.
Keywords
Τυχαία Θέματα