Θεαματικός και πειστικός στη Μόσχα (video)

Το ξεκίνημα της ομάδας του Μπλατ δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, αφού έγιναν αρκετά λάθη στην επίθεση που έδωσαν εύκολα καλάθια στη Χίμκι με προβάδισμα 10-2. Ο Μπλατ πήρε τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στη συνέχεια και με σερί 11-0 πήρε προβάδισμα, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 22-20.

Καθοριστικός σε αυτό το διάστημα για τη Χίμκι ο Ζβεντ, ενώ ο Τίμα ξεκίνησε καλύτερα για τον Ολυμπιακό, που
διόρθωσε τα κακώς κείμενα στην επίθεσή του, βρήκε καλύτερο ρυθμό και ακολούθησε στο σκορ.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε παντού. Διατήρησε σε υψηλό επίπεδο την άμυνά του, είχε εξαιρετική δημιουργία από τον Σπανούλη και κατάφερε να πετύχει 24 πόντους δεχόμενος 12 σε αυτό το διάστημα. Η ελληνική ομάδα κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα, βρήκε τις περισσότερες επιθετικές επιλογές της μέσα από την αντίπαλη ρακέτα και με τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ κυριάρχησε στο συγκεκριμένο διάστημα του παιχνιδιού. Για τους γηπεδούχους Ζβεντ και Γκιλ ήταν οι παίκτες που προσπάθησαν να... κουβαλήσουν επιθετικά την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Η Χίμκι συνέχισε να στηρίζει το επιθετικό της παιχνίδι στους Σβεντ και Γκιλ αφού είχαν τους 29 από τους 36 πόντους της ομάδας τους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει καλή άμυνα αφού οι προσπάθειες του Σβεντ ήταν εξαιρετικά δύσκολες και τις περισσότερες φορές με σωστή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του Μπλατ. Εξαίρεση ένα μικρό διάστημα τριών λεπτών, στο οποίο οι Ρώσοι βρήκαν 2 εύκολα τρίποντα και 2 καρφώματα μειώνοντας στους 7.

Η αποτελεσματικότητα του Βεζένκοφ, που τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους και 4/6 εντός πεδιάς, το καλό διάβασμα του παιχνιδιού και η επιθετική βοήθεια του Στρέλνιεκς, βοήθησαν τον Ολυμπιακό όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει τη διαφορά, που έκλεισε στους 21 πόντους για την ελληνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα, μάζεψε περισσότερα από τα διπλάσια ριμπάουντ στο παιχνίδι (18-37).
Ο Ολυμπιακός είχε ποσοστό 65% στα δίποντα και 43% στα τρίποντα ενώ είχαν 12 περισσότερες ασίστ και 5 περισσότερα λάθη.

14 πόντοι και 10 ριμπάουντ για τον Λεντέι που ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού.
Ο Τίμα πήρε 9 ριμπάουντ, πέτυχε 8 πόντους και μοίρασε 2 ασίστ.

Για τη Χίμκι ο Σβεντ πέτυχε τους 34 από τους 66 πόντους της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 12-24, 20-19, 12-24.
Keywords
Τυχαία Θέματα