Από αέρος κυριαρχία για την Μπαρτσελόνα (video)

Η κατάσταση στη Βαρκελώνη είναι εκρυθμή εξαιτίας των μαζικών κινητοποιήσεων και των σοβαρών επεισοδίων μετά την καταδίκη των εννέα Καταλανών ηγετών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ματς της Μπαρτσελόνα με την Άλμπα να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το Παλάου Μπλαουγκράνα ήταν σχεδόν άδειο κι έτσι η επιστροφή του Κόρι Χίγκινς δεν έτυχε της υποδοχής που θα έπρεπε, ούτε αυτή του Ρενέσες ως αντίπαλος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Μπαρτσελόνα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στα ριμπάουντ κάτι που αποτέλεσε κλειδί για τη νίκη της, καθώς βέβαια και τα καλά της ποσοστά. Για την ακρίβεια
η Μπαρτσελόνα μάζεψε 38 ριμπάουντ, τα 14 απ' αυτά επιθετικά, με την αντίπαλό της να περιορίζεται στα 21. Πέρα από τον... αέρα οι Καταλανοί μοίρασαν 24 ασίστ και σούταραν με εξαιρετικά στατιστικά στην επίθεση. Ο Κόρι Χίγκινς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο επιθετικό κομμάτι καθώς σκόραρε 22 πόντους με 4/4 βολές, 3/6 δίποντα και 4/4 τρίποντα, πήρε 2 ριμπάουντ, χάρισε 3 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και πήρε στο τέλος 27 βαθμούς στο ranking. Σημαντική η παρουσία και του Μίροτιτς με 18 πόντους.
Ο Ρόκας Γκιεντράιτις ήταν ο μόνος που... τράβαγε κουπί στην επίθεση σκοράροντας 17 πόντους.

Πλέον η Μπαρτσελόνα μοιράζεται την κορυφή της κατάταξης μαζί με την επίσης αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ρίχνοντας την Άλμπα στο 1-2.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 46-44, 72-61, 103-84.
Keywords
Τυχαία Θέματα