Απειλή Ευρωπαϊκού αποκλεισμού για την Λιόν!

Σαν να μην έφτανε στη Λιόν η ήττα 2-3 την περασμένη Πέμπτη στο νέο της γήπεδο που σήμανε και τον αποκλεισμό της από την συνέχεια του Europa League, τώρα ο σύλλογος της Γαλλίας απειλείται με κάτι ακόμα χειρότερο, τον αποκλεισμό της από τις διεθνείς διοργανώσεις για τα επόμενα δύο χρόνια!

Όσο κι αν κάτι τέτοιο ακούγεται αρκετά βαρύ, στην Γαλλία κι
όχι μόνον, συζητιέται σοβαρά από την στιγμή που είναι σε ισχύ μια ποινή από πέρυσι έστω ανασταλτικού χαρακτήρα!

Θυμίζουμε πως πέρυσι τον Απρίλιο η Λιόν είχε τιμωρηθεί με ανασταλτικού χαρακτήρα ποινή διετούς αποκλεισμού από τις διεθνούς διοργανώσεις για τα επεισόδια στον αγώνα με την Μπεσικτάς (ρατσιστικά συνθήματα, συμπλοκές στο γήπεδο, ρήψη αντικειμένων, πυροτεχνημάτων κλπ).

Τώρα υπάρχει ένα επιβαρυντικό Φύλλο Αγώνα όπως και η έκθεση του Παρατηρητή της UEFA για ορισμένα συνθήματα αλλά και μικροσυμπλοκές έξω από το γήπεδο στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αυτό που φοβούνται Νομικοί κύκλοι της ομάδας αλλά και της Ομοσπονδίας είναι πως σύμφωνα με τον πρόσφατο πειθαρχικό κανονισμό (Disciplinary Regulations 2017) είναι πιθανόν στις όποιες ποινές επιβληθούν για τα συμβάντα της περασμένης Πέμπτης, να τεθεί σε ισχύ η περσινή ποινή στην οποία μπορούν να προστεθούν οι όποιες ποινές για τα νέα «αδικήματα.

Η περίπτωση της Λιόν θα συζητηθεί στις 31 Μαϊου από το δικαιοδοτικό όργανο της UEFA με την ομάδα έως τότε πιθανότατα να έχει εξασφαλίσει μέσω του Γαλλικού πρωταθλήματος ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο ως την εκδίκαση της υπόθεσής της θα είναι στον αέρα!
Keywords
Τυχαία Θέματα