Απέδρασε από τη Λάρισα με "καμικάζι" Μανούσο! (video)

Ο Ατρόμητος έφυγε νικητής από τη Λάρισα επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μανούσο, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του φετινό γκολ με την ομάδα του Περιστερίου στο 89ο λεπτό.

Ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος άφησε για τα καλά πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό του, πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φετινή
σεζόν και μάλιστα καθοριστικό αφού έκρινε την αναμέτρηση στο "χωράφι" του AEL FC Arena.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-4-3 με τον Κρίστινσον κάτω απ' τα δοκάρια, τους Γκοΐκοβιτς, Ζίζιτς, Γκόλια στην άμυνα, τους Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν στο κέντρο, δεξιά ο Καρανίκας, αριστερά ο Γιακιμόφσκι και στην επίθεση οι Μπαργκάν, Ντέλετιτς και Νούνιτς.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Νταμίρ Κάνατι με τον Μέγερι κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Χατζηισαΐα, Ρισβάνη και Καρασαλίδη στην άμυνα, στο κέντρο οι Ούμπιδες, Μάντσον, δεξιά ο Σάκιτς, αριστερά ο Κατράνης και στην επίθεση οι Ενσικουλού, Ουάρντα και Κουλούρης.

Λίγα πράγματα...

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό με τις δύο ομάδες να αναλώνονται κυρίως σε δυνατές μονομαχίες παρά στο να προσπαθήσουν να παράξουν ποδόσφαιρο.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους και ήταν και η σημαντικότερη φάση του ημιχρόνου. Έπειτα από λάθος των φιλοξενούμενων η ΑΕΛ έφυγε στην κόντρα με τον Μιλοσάβλιεβιτς να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά το πλασέ του κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Οι Περιστεριώτες απείλησαν για πρώτη φορά στο 16ο λεπτό. Ο Ουάντρα επεχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κουλούρης έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και ο Κρίστινσον έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 20ο λεπτό οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν ξανά αλλά το σουτ του Μπαργκάν από τον άξονα κατέληξε άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Σάκιτς από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Στο 43ο λεπτό η ΑΕΛ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Φατιόν αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Μέγερι και αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς τέρματα.

Λύση από τον πάγκο

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ατρόμητος εξακολουθούσε να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα της ΑΕΛ.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο οι απειλητικές στιγμές ήταν ελάχιστες και για τις δύο ομάδες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη τελική σημειώθηκε 20 λεπτά μετά την έναρξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό.

Ο Ντέλετιτς έφερε την μπάλα μπροστά του και επεχείρησε το πολύ δυνατό σουτ από τα δεξιά, έξω από την περιοχή με τον Μέγερι να αποκρούει ενστικτωδώς με το ένα χέρι και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα.

Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στο 0-0 ωστόσο οι Περιστεριώτες είχαν τη λύση από τον πάγκο. Στο 89ο λεπτό, ο νεοεισελθών Μανούσος κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του καθώς με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ και χάρισε στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (85' Λεοζίνιο), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν (58' Σεσέροβιτς)

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες, Κατράνης, Ουάρντα (85' Μανούσος), Μάντσον (82' Νάτσος), Κουλούρης, Ενσικουλού (66' Μπρούνο), Ρισβάνης, Καρασαλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα