Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση να δοθούν Όσκαρ κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων

Προφανώς και θα υπήρχαν αντιδράσεις.

Η Επιτροπή της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών Κι Επιστημών αποφάσισε να 'κόψει' κάποιες απονομές βραβείων από τον τηλεοπτικό της χρόνο και να παραδώσει τα βραβεία κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων. Μεταξύ των κατηγοριών αυτών βρίσκονται οι Καλύτερο Μακιγιάζ, Μοντάζ, Φωτογραφία και Ταινία Μικρού Μήκους.

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια απόφαση ξεσήκωσε αντιδράσεις, όχι μόνο από τους υποψηφίους και πιθανούς νικητές, οι οποίοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν την ευγνωμοσύνη τους στο προσηλωμένο κοινό, μιας

και τότε είναι που η πλειοψηφία των καλεσμένων σηκώνεται και μιλάει μεταξύ τους, αλλά και από σκηνοθέτες, οι οποίοι πιστεύουν ότι το μοντάζ και η φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη μιας ταινίας.

Παρά την επιβεβαίωση της Επιτροπής για την δημοσίευση των καλύτερων στιγμιότυπων και των πλήρων ευχαριστήριων λόγων στο διαδίκτυο, τίποτα δεν μπόρεσε να καθησυχάσει το κύμα των αντιδράσεων.

Ο κινηματογραφιστής και φετινός υποψήφιος για τη δουλειά του στο "Never Look Away", Caleb Deschanel, παρομοίασε αυτή την απόφαση με την Απονομή των Βραβείων Τεχνολογίας που πραγματοποιούνται δύο εβδομάδες πριν τα Όσκαρ και από την οποία βλέπουμε αποσπάσματα κατά την διάρκεια της Τελετής. Ο Deschanel είπε ότι υπάρχει ένα αίσθημα στεναχώριας, σαν να μην σε κάλεσαν σε κάποιο πάρτι. Επίσης, σημείωσε ότι η φωτογραφία είναι ανώτερη από τη σκηνοθεσία και το σενάριο. "Η ταινία δεν ξεκινά αν κάποιος δεν ανοίξει την κάμερα", είπε.

"Στην ιστορία του σινεμά, αριστουργήματα έχουν δημιουργηθεί χωρίς ήχο, χρώμα, ιστορία, ηθοποιούς και μουσική. Αλλά καμία δεν έχει υπάρξει χωρίς την φωτογραφία και το μοντάζ", έγραψε ο Alfonso Cuarón, σκηνοθέτης του υποψήφιου "Roma".

O επί τρεις φορές νικητής του εν λόγω βραβείου, Emmanuel Lubezki, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram ότι "η κινηματογραφία και το μοντάζ είναι τα ‘κύρια στοιχεία’ του σινεμά". Ο Guillermo del Toro μίλησε επίσης για την σημασία των βραβείων λέγοντας ότι είναι "η καρδιά του σινεμά", ενώ ο σκηνοθέτης Drake Doremus (Like Crazy), κάλεσε τους πάντες να μποϊκοτάρουν την Τελετή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι οι υποψήφιοι σε αυτές τις κατηγορίες βγήκαν εθελοντικά και δήλωσαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να γίνει η παρουσίαση των βραβείων τους στο διάλειμμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους υποψήφιους.

Αυτή δεν είναι η πρώτα φορά που η Επιτροπή δέχεται κύμα αντιδράσεων για κάποια της απόφαση. Παραλίγο να μην επιτρέψει στα υποψήφια τραγούδια να ακουστούν κατά τη διάρκεια της Τελετής, αποφάσισε να ακυρώσει μια νέα κατηγορία για την πιο δημοφιλή ταινία και ανάγκασε τον Kevin Hart να αποχωρήσει από την παρουσίαση της βραδιάς.

Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη λίστα των υποψηφίων και πείτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας για την εν λόγω απόφαση της Επιτροπής.

Η 91η Τελετή Βραβείων Όσκαρ θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή άρθρου: Variety

IGN Greece O Rock παραλίγο να παρουσιάσει τα Όσκαρ Οι υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ 2019 Η Ακαδημία ίσως θελήσει τους Avengers για τη σκηνή των Όσκαρ

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα