Ανιγκό vs Μάντζιου

Η φετινή πορεία του Πανιωνίου δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση το πετυχημένο μοντέλο των προηγούμενων χρόνων. Ούτε καν της περυσινής σεζόν που ο Μιχάλης Γρηγορίου με τα λίγα αυγά που είχε στα χέρια του κατάφερε να φτιάξει μια αξιοπρεπή… ομελέτα στο τέλος της περιόδου.

Κι όλα αυτά αν αναλογιστεί κανείς ότι το περασμένο καλοκαίρι οι διοικούντες τον Πανιώνιο ονειρεύονταν με τον Ανιγκό στον πάγκο και τους… Γαλλοαφρικανούς στο χορτάρι πως θα χτιστεί μια νέα
κυανέρυθρη αυτοκρατορία. Έπεσαν πανηγυρικά έξω στις προβλέψεις τους.

Ο Ανιγκό περισσότερο… τουρισμό έκανε παρά ασχολούνταν σοβαρά με τα θέματα της ομάδας με αποτέλεσμα η διοίκηση να προχωρήσει στην απομάκρυνσή του μετά την συντριβή στην Λάρισα από την ΑΕΛ.

Ο Γάλλος τεχνικός κάθισε σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος μετρώντας 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Τους «κυανέρυθρους» τους άφησε στην 8η θέση με 17 βαθμούς και τέρματα 14 υπέρ και 15 κατά.

Το αν η βαθμολογική συγκομιδή ήταν πετυχημένη ή όχι το έκρινε η διοίκηση που προχώρησε τελικά στη λύση της συνεργασίας με τον Γάλλο τεχνικό.

Η μεγαλύτερη πληγή που άφησε όμως ο Ανιγκό ήταν η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, αλλά και η ψυχολογική. Ο διάδοχος Άκης Μάντζιος παρέλαβε μία ομάδα… ετοιμόρροπη, με αποδυτήρια χωρισμένα σε ελληνικά και διεθνή και προβλήματα τραυματισμών ουκ ολίγα.

Ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε μέσα σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα να καλύψει τις γαλλικές… μουντζούρες και παρά το ότι βρέθηκε μέσα σε ένα κλίμα διοικητικής κρίσης-κόντρας κατάφερε να κρατήσει αμέτοχους τους παίκτες.

Ο Πανιώνιος πλέον είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς παραπάνω από ότι είχε όταν έφυγε ο Ανιγκό. Επί των ημερών του Μάντζιου οι «κυανέρυθροι» μετρούν 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες σε ένα κατά πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα από αυτό που είχε ο Γάλλος προπονητής.

Με πέντε αγώνες ακόμα να απομένουν ο βασικός στόχος της… πεντάδας έγινε εξασφάλιση της παραμονής. Εύκολα ή δύσκολα ο Πανιώνιος θα τα καταφέρει. Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως αυτή τη στιγμή είναι η επόμενη χρονιά.

Θα παραμείνει στα θεωρητικά σίγουρα χέρια του Μάντζιου ή η διοίκηση θα προχωρήσει σε κάποιο νέο πείραμα τύπου Ανιγκό και πολλών ξένων παικτών; Οι απαντήσεις προσεχώς…
Keywords
Τυχαία Θέματα