Αλιασίμ: “Δεν φοβάμαι την ήττα”

Αν και μόλις 18 ετών, ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ έχει τη νοοτροπία του πρωταθλητή και μαζί με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του τον οδηγούν στην πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά στο tour

Από τα 14 του χρόνια, ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ έμαθε να παίζει υπό πίεση. Όντας ο νεαρότερος τενίστας στην ιστορία με συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό ATP Challenger Tour τουρνουά, ο Καναδός άσος ήταν πρωταγωνιστής στη junior

διαδρομή του και παρ’ότι δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο Νο1 του κόσμου στα junior, έδειξε από πολύ νωρίς ότι είναι έτοιμος για το ανδρικό tour.

Άλλωστε, ολοκλήρωσε πρόωρα την junior καριέρα του, όταν κατέκτησε τον τίτλο του Αμερικανικού Όπεν το 2016 σε ηλικία 17 ετών, κερδίζοντας στην πορεία του τους Πόπιριν (2ο γύρο), Τσιτσιπά (ημιτελικό) και Κετσμάνοβιτς (τελικό).

Το 2017 ξεκίνησε από τα Futures και γρήγορα μεταπήδησε στα Challenger τουρνουά ενώ δειλά-δειλά έκανε και τις προσπάθειές του στα προκριματικά ATP τουρνουά.

Φέτος, είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά σε επίπεδο ανδρών και τα αποτελέσματα, μέχρι σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Τον προηγούμενο μήνα έπαιξε στον πρώτο του ATP τελικό, στο 500αρι τουρνουά του Ρίο με αποτέλεσμα να σπάσει για πρώτη φορά το φράγμα του Top100.

Σήμερα βρίσκεται στο Νο57 της παγκόσμιας κατάταξης (ο νεαρότερος τενίστας στο Top100) και διεκδικεί την είσοδο στον 4ο γύρο ενός Masters τουρνουά, αντιμετωπίζοντας τον Χούμπερ Χουρκάτς για τον 3ο γύρο του Miami Open!

Μετά τη νίκη επί του Φούτσοβιτς στο 2ο γύρο, ο Αλιασίμ εξήγησε τη φιλοσοφία του προσεγγίζοντας τα παιχνίδια του.

“Δεν φοβάμαι την ήττα. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Όταν μπαίνω σε ένα ματς, προσπαθώ πάντα να δίνω το καλύτερό μου. Μένω στο παρόν και προσπαθώ να το διασκεδάσω. Δεν σκέφτομαι πολύ μακριά. Προσπαθώ να παίξω καλό τένις και συνήθως το πετυχαίνω με αυτόν τον τρόπο σκέψης” είπε χαρακτηριστικά ο 18χρονος Καναδός.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Indian Wells, ο Αλιασίμ πέτυχε την πρώτη του Top10 νίκη, κερδίζοντας για 4η φορά τον Στέφανο Τσιτσιπά (πρώτη σε ανδρικό επίπεδο). Παρά την ήττα στον επόμενο γύρο απ’τον Γιοσιχίτο Νισιόκα, ο νεαρός άσος “πέταξε” στο career high Νο57 της κατάταξης και άνοιξε το δρόμο για απευθείας πρόκριση στα μεγαλύτερα τουρνουά.

Για τον αγώνα με τον Χουρκάτς, είπε: “Είναι 3ος γύρος σε ένα Masters τουρνουά, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος και θα έχω μεγάλο κίνητρο. Δεν υπάρχει έξτρα πίεση για μένα”.

Η εμπειρία που έχει αποκτήσει στα τουρνουά της ATP, τον έχει βοηθήσει να προσεγγίζει χωρίς φόβο τα παιχνίδια του, όπως εξηγεί ο προπονητής του Φρεντερίκ Φοντάνγκ.

“Είναι σημαντικό ότι πλέον έχει αποκτήσει εμπειρία σε τέτοια τουρνουά. Πέρυσι έπαιξε σε αρκετά τουρνουά, όμως πλέον νιώθει πιο άνετος στα αποδυτήρια δίπλα σε σπουδαίους αντιπάλους και το ίδιο αισθάνεται κι όταν τους συναντάει στο court. Γι’αυτό είναι ικανός να δώσει τον καλύτερό του εαυτό” είπε ο Φοντάνγκ.

Εξηγώντας τα προτερήματα του αθλητή του, ο Φοντάνγκ πρόσθεσε: “Είναι σημαντικό να είναι επιθετικός και να ανεβαίνει στο φιλέ. Έχει τα όπλα για να το κάνει. Είναι σημαντικό να έχει ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Έχει τις ικανότητες για να τελειώσει πόντους στο φιλέ, να παίξει καλά σε όλες τις επιφάνειες και να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο”

The post Αλιασίμ: “Δεν φοβάμαι την ήττα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα